December óta vagyok itthon táppénzen. Mikor várható, hogy kapok pénzt? 3 hónap is eltelt, és semmi.27 hetes km
Figyelt kérdés
Nem jókedvemből jöttem táppénzre, hanem mert kórházban voltam. Ha a férjemnek nem lenne olyan a fizetése, hogy épphogy kijöjjünk belőle, akkor nem tudom, mi lenne. Elgondolkodtató, hogy az állam ennyiren nem törődik azzal, hogy valaki a fizetése helyett rá lenne szorulva az állami segítségre... De ha én nem fizetek be valamit időben, akkor büntetnek. Mire számítsak? Egy összegben kapom majd meg, vagy szakaszosan az eddigi 3 hót, és a további két hónapra is majd hónapok múlva kapom meg? Én minden alkalommal, hogy a doki odaadja a papírt, küldöm is tovább a munkahelyre, onnan me megy az OEP-be.2009. márc. 2. 16:09
1/7 anonim válasza:
és mit mond a munkahelyed? ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor nekik kéne utalniuk minden hónapban, ugyanúgy, mintha fizetés lenne...
2/7 anonim válasza:
Elvileg az első összeg az csúszhat a bérszámfelytés miatt, és utána egy összegben megkapod az elmaradtakat,és utána már folyamatosan érkeznie kellene.De három hónap az nagyon sok.Ha tudsz akkor menj be a helyi illetékes OEP-be és érdeklődj utána, hogy mi a helyzet.Lehet hogy a munkahelyed ül még a papirokon.Vagy ha te nem tudsz bemenni, akkor írj meghatalmazást és a párod menjen be, vagy valaki hozzátartozód.(anyukás, anyos stb.) Tökéletesen megértelek, nálam a TGYÁS-al csinálták ezt, meg a MÁK a családipótlékkal.Szóval kitartás.Sajna azon kívül hogy a nyakukra jász nem tudsz mást csinálni.
Minden esetre próbálj meg nyugodt maradni,mert nem tesz jó a babónak, ha túl stresszes vagy.
3/7 anonim válasza:
ahhoz az oep-hez telefonálj be ahova a munkáltatód tartozik...amennyiben a munkahelyed nem kifizetőhely...annál is inkább küldeniük kellett volna mert ha decemberre is jár táppénz annak szerepelnie kell az adóbevallásodon...erről nekik kellett volna már küldeni egy papírt. Csörögj rájuk nyugodtan!!!
4/7 anonim válasza:
Szia!Én pont ma hívtam az OEP-et,mert a januári táppénzből csak 1hetet kaptam.Októbertől vagyok táppénzen,az elsőt dec. végén kaptam.Januárba rendesen jött a decemberi.Felhívtam őket,csak a taj-szám kell,és megmondják,hogy hol van elakadva a pénzed.Állítólag magadnak is beküldheted a papírodat,és akkor biztos,hogy odaér.Sok sikert,jó babavárást!
5/7 anonim válasza:
Én január elseje óta vagyok táppénzen, és még én sem kaptam semmit :-(
6/7 anonim válasza:
én már ilyenkor biztos, hogy a fél világot körbetelefonáltam, de legalábbis körbeíméleztem volna. mit képzelnek ezek magukról? ha mindenki így végezné a dolgát, ahogy ezek, akkor semmi nem lenne sehol. felháborító egyszerűen, hogy amikor vonni kell a TB-t, az nagyon egyszerűen megy, ha meg nekik kell fizetni, akkor meg már csűszhatnak apróbb hibák gond nélkül... ne hagyjátok magatokat, lányok. első voltam.
7/7 anonim válasza:
Szia! Én is dec.óta vagyok Tp.n de én rendesen kapok pénzt mindig mint mikor dolgoztam ugyan úgy utalnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!