A terhesség alatti vizsgálatok idejét a szabadságból kell kivenni?
szia!
nehogy szabit vegyél ki!!! nekem sem mondták a munkahelyen (hülye lenne mondani), de utánanéztem a dolognak még az elején! a munka törvénykönyve kimondja, hogy amennyiben vizsgálatra mész, állampolgári kötelességedet teljesíted, mely NEM ledolgozandó! értsd: a munkáltatót köteles vagy tájékoztatni, hogy mész orvoshoz, de nem kell szabit kivenned, azonban az orvos után illik bemenni dolgozni, de a le nem töltött munkaidőt ugyanúgy fizetniük kell, mintha dolgoznál valamint kötelesek elengedni a vizsgálatokra. persze kis rugalmasság azért ilyenkor részedről sem árt, pl ne az utolsó pillantban szólj hogy dokihoz mész. amúgy meg ha bunkók, írasd ki magad, aztán csókolom :))).
remélem tudtam segíteni :).
nálam sem mondta persze bent senki, hogy ne túlórázzak mááá mert mehetek dokihoz amikor kell, de "alattomos" módon megnéztem a törvényt és ott bizony kitérnek a terhes gondozásra. finoman megkérdeztem bent, hogy én olyat hallottam, hogy .... , azóta nem kell ledolgoznom a vizsgálatok idejét.
figyelj erre, mert maguktól sajnos nem igazán hírdetik ezt a munkáltatók... :(
sok boldogságot és nyugodt perceket a babaváráshoz :)
pusz
21 hetes kismami ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!