Hogy lehet kiszámolni, hogy hány hetes terhes vagyok?
Még nem vagyok terhes, most kezdünk majd el próbálkozni.
Párommal minden nap szeretkeztünk eddig, szerintem a baba miatt egyenlőre nem változtatunk ezen, tehát marad az, hogy amikor jól esik együtt vagyunk.
Ha nem jön meg a köv. menzeszem, honnan fogom tudni, hogy most akkor mennyi idős terhes vagyok? Mert ha két hetente szeretkeznénk csak, akkor tudnám kötni valamelyikhez.
Honnan tudja a doki, hogy nekem pontosan mikor van peteérésem?
Tehát igazából fixen nem is lehet megállapítani a terhesség idejét, nem?
Bocsánat a sok buta kérdésért, sokat olvastam már a témával kapcsolatban, de egyszerűen még nem sikerült rajta kiigazodnom.
Köszönöm szépen ha tudtok segíteni.
1- Egy normál ciklus 28 napos, és a 14, nap körül van tüszőrepedés, Tehát amikor nem jön meg, az előző menstruációhoz képest kell számolni, ha pontos a vérzésed akkor vagy kb. 4 hetes.
2-Ha nem pontos de ovutesztet csinálsz, vagy görbézel, akkor a fogantatás idejét tudod, abból kivonsz 14 napot és annyi idős terhes vagy. Tehát ha valakinek 34 napos ciklusai vannak, akkor a 34.napon ő is csak kb. 4 hetes terhes.
3-Ha semmi nem csinálsz,és a menzid sem pontos akkor nyilván megtudod egy tesztből.... Ha a teszt normál erősen mutatja már, akkor kb. 14 napja teherbe estél, tehát akkor is kb. 4 hetes terhes vagy.
Orvoshoz elmenni a poztitív teszt után 10-14 nappal érdemes, amikor kb. a 6.hétben vagy, és talán-talán már van szívhang.... Petezsák, vagy szikhólyag méretéből a doki következtet a terhesség korára akkor is ha a fent leírt 3 csoport valamelyikébe tartozol. De még ez sem egészen biztos, majd a 12. heti u.h. körül tud pontosabban mondani valamit, akkor megmondja mikorra vagy kiírva.
De igazából napra pontosan sosem derül ki :) Hacsak nem nézték u.h-n a peteérést, kaptál tüszőrepesztőt... Vagy lombikosok, inszemesek tudják pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!