Köldökzsinór áramlásának hangja milyen?
Vettem egy szívhangfigyelő készüléket a 12. héten, de nem hallottam semmit vele. Már 13+2 vagyok, de még mindig semmi. Egy ponton viszont olyat hallok, mintha a szél fújna. Ez a köldökzsinór áramlásának a zaja lehet? Ha ezt hallom, akkor ugye nincs gond a babával?
Hallok szívdobogás szerűt is, de az szerintem csak egy artéria vagy nem tudom, mert olyan lassan ver, mint a szívem. Túlsúlyos vagyok, elég nagy hassal, lehet, hogy ezért nehéz megtalálnom a baba szívhangját?

Még szerintem nagyon korai. Ès lehet rossz helyre is teszed. A köldökzsinór áramlásnak szerintem nincs hangja és ekkor még a baba is nagyon apró a köldökzsinór is rettenetesen kicsi.
Amit hallasz az a beleid mozgása.
Ne aggodj, ebben a korban még a sima ultrahanggal is egy tapasztalatlan nehezen találja meg a babát.
Söt én a 41-ik héten minden nap mentem már ctg-re és a praxisban egy új aszisztens volt és kb egy percig nem találta a szívhangot, teljesen levert a víz, habár tudtam hogy fekszik a baba és hogy rossz helyen keresgéli.
A sógorom medikus és a 16-ik héten próbáltuk stetoszkoppal de nem találtuk.
Èn nagyon parázos voltam, de azt mondták ne vegyek mert még parázosabb leszek és igazuk volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!