Hanyadik terhessegi hettol szunik meg a veteles kockazata? Amikor mar koraszulesrol beszelunk es nem vetelesrol? En mar 16 hetes vagyok, ha vigyazok magamra, akkor mar megmarad?
kb a 12 hétig áll fent a vetélés veszélye. Te ezen már túl vagy. Régi definíció szerint a 24-32 hétig beszélünk kora szülésről, ilyenkor elég rizikós nem biztos, hogy életben marad. Az új def. szerint kb a 32-36 hét között koraszülött. de inkább súlyra mondják már: vagyis nem terhességi hétre. Hanem kb 500g-2000g-ig korababa.
Ma már olyan az orvostudomány,hogy megszületett 500 g-os babát is képesek vagyunk életben tartani. De ez azt jelenti,hogy akár hónapokig inkubátoros kezelésre szorul, szoptatni nem biztos,hogy tudja az anyuka, mert még nincs szopó reflex, de persze a lefejt anyatejet neki adják.
A 24. terhességi hét után született babák már koraszülöttek, előtte vetélésről beszélünk.
De miért aggódsz? van valami probléma? Mostanában annyi ilyen kérdést olvasok, és furcsállom, hogy én, aki hármasikrekkel vagyok terhes, és nagyon valószínű, hogy a 34-36 hétnél tovább nem fogom kihordani őket( és már boldog leszek, ha a 30. hetet átlépjük!), én nem aggódok annyit, mint itt egy csomóan. Pozitívan kell hozzá állni, nem szabad ilyen rossz dolgokra gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!