Terhes akarsz lenni? Nem Várandós?
Régen áldott állapotnak mondták.
Ha nehéz volt az első hónapokban, akkor is csak viselős.
A várandós kifejezés létezett még ami szintén a jövőbe vetett remény.
De mi az a terhes? Ezt az utóbbi évtizedekben miért terjesztették el?
Nekem teljesen mindegy, hogy terhesnek titulálnak, várandósnak, vagy viselősnek.
A lényeg, hogy van egy szép kisbaba a pocakomban.
A terhes szó is baromi régóta létezik, mindenki mást használ, felesleges ilyeneken fennakadni.
Egyébként amikor én felállni alig tudtam a 37 fokban nagy hassal, vagy amikor róka rudit próbáltam visszatartani első hónapokban, konkrétan én terhes voltam, nem pusztán viselős :) Nekem meg mondjuk a viselős nem tetszik egyébként....
szerintem jogos ez a felvetés, én sem szeretem a terhes kifejezést, bár ez helyesen "édes teher"-nek értendő.
Mondjuk nekem nem mindegy, hogy azt mondják-e, hogy megszültem, vagy azt például, hogy lebabáztam.
A terhes szó jobban jelen van, terhességi teszt, terhes rendelés, terhes vitamin stb. Nekem személy szerint a várandós tetszik a legjobban, hiszen ez a 9 hónap tényleg a várakozásról szól.
Kedves kérdező!
Az utolsó hetekben én bizony terhes voltam, és nagyon várandós is, hisz alig vártam hogy végre a karomba legyenek a babáim!
Áldott állapotban csak "uraságék" voltak, a pórnép bizony "állapotos" volt, amiről nem szivesen beszéltek.
Hát én bizony terhes voltam. mivel 18 hetesen vizesedtem, pár hét múlva olyannyira zsibbadtak és fájtak az újjaim hogy a férjem öltöztetett, még a vécére is nehezen tudtam menni mert gondot okozott a vécé utáni tisztálkodás, de még a fogmosás is. toxémiás lettem és 32 hetesen császároztak. szóval nekem csöppet sem volt édes a teher, mégis azt mondom terhes voltam egy gyönyörű szép kislánnyal aki ma már az életem.
szóval ha várandós, babás, vagy akármi lettem volna, akkor sem éreztem volna jobban magamat :)
de érdekes a kérdés, pirospont :)
Én sem szeretem a terhes szót. Amikor babát vártam, soha ki nem ejtettem a számon, hogy terhes vagyok.
Sajnos nagyon elterjedt, jobban mondva ez él a köztudatban, nem pedig a "várandós". Szokták még az "állapotos" szót is használni, tán jobb, de az én nyelvemre nem jön az sem...
valóban szebben hangzik hogy áldott állapot, vagy várandós, de nekem mindegy, engem nem zavart.
illetve egyetértek azzal a válaszolóval aki azt írta, hogy valószínűleg azért ez terjedt el leginkább, mert minden ehhez kapcsolódó kifejezés a terhes szót használja, pl terhességi teszt stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!