Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt szeretnem kerdezni, hogy...

Azt szeretnem kerdezni, hogy van e rajtam kivul, Londonban elo kismama aki itt fog szulni? En junius 8. ra vagyok kiirva.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 19:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Megint elso vagyok.

Az lemaradt hogy itt nem lehet orvost valasztani, hacsak nem maganuton mesz, NHS-ben nincs lehetoseg, arrol nem is beszelve hogy a szulest is a midwife vezeti le a szulest, orvos csak akkor avatkozik be ha baj van, vagy csaszarozni kell!Legalabbis felenk igy van...

2011. ápr. 8. 18:39
 12/14 anonim ***** válasza:

13:26-os valaszolo vagyok.

Nekem ugye az elso szulesem volt Londonban. Nem magyar dokinal, eszembe sem jutott ez utan menni, bar hallottam, hogy mukodik magyar nogyogyaszat Londonban. De en lusta voltam, nem utaztam volna emiatt a belvarosba vizsgalatokra, penzt meg foleg nem adtam volna ki ezert.

Nalunk a midwife-hoz kerules jol mukodott. Tolunk kb 1 percnyire volt a gp rendelo, oda jart ki midwife hetente egyszer. Szoval vegig oda kellett mennem. A kozelunkben ket horhaz is volt, illetve egy nagyobb kozponti rendelointezet. Normal uh-ra mindig az egyik korhazba kuldtek, itt volt kombinalt teszt is. Vervetelre a rendelointezetbe kellett menni. Szulni, illetve soron kivuli nogyogyaszati vizsgalatra, uh-ra pedig a masik korhazba. Az utobbi nem alap szolgaltatas, sajnos nekem szuksegem volt ra, mert a 13. heten volt egy reszleges placentalevalas, amiatt kellett menni vizsgalatra es uh-s kontrollra.

Nalunk a szules volt egy kicsit mulatsagos. Elso szulo voltam ugye, bizonytalan, de nagyon gyors, mint utolag kiderult.

Nem volt semmi panaszom, csak elfolyt a magzatviz a kiiras elott par nappal ejszaka. Telefonaltam a szuleszetre, osszekeszultunk, bementunk. Megvizsgaltak, teljesen zart volt a mehszaj, csinaltak egy gyors kenetvetelt, szurtek a streptococcust, negativ lett, a magzatviz tiszta volt, fajas sehol, igy hazamehettunk. Azt mondtak, hogy ott protokoll szerint 48 oran at nem segitenek ra a fajasokra, ha nem jonnenek maguktol kiveve akkor, ha gond lenne. Masnap reggel kellett volna visszamennem ujabb vizsgalatra (ismet kenetvetel, vervetel, szivhanghallgatas, magzatvizellenorzes, fajasmeres). Meg is nyugtattak, hogy mivel elso baba es nincs fajas, igy statisztikak alapjan egy napon belul nem is lesz gyerek, nyugodtan aludjunk.

Hat, mire hazaertunk es bezartuk az ajtot magunk mogott, addigra beindultak a fajasok, egybol 3 percesek voltak es nagyon erosek, de engem ugy elbizonytalanitottak, hogy nem mertem bizni abban, hogy valoban vajudok. Masfel oraval kesobb a 2 perceseknel mar majd meghaltam, akkor hivtam vissza oket, hogy marpedig en szulok, keszuljenek, mert megyek. Akkor sikerult egy igen bunko midwife-fal beszelni, leorditotta a fejem, hogy ne zaklassam oket, vissza ne merjek menni, mert ket oraja voltam ott nulla fajassal, ne beszeljek neki, hogy 2 perceseim vannak, fekudjek le aludni. Es ramrakta a telefont.

Hat, szerencsere nem hallgattam ra, abban a percben oltoztunk is es indultunk vissza, negyed oran belul ismet ott voltunk. Ugy felspanoltam magam, hogy egy kedves szulesznonek sikerult lemorognom a fejet (akkor mar osszefuggo fajasaim voltak) es eselyt sem adtam nekik arra, hogy varakoztassanak. Rogton meg is vizsgaltak (kozben a telefonos bunko szuleszno meg a ferjemnek is beszolt, hogy miert nem birtunk otthon maradni). A normalis szuleszno megvizsgalt es elenken kiabalni kezdett, hogy keszuljon mindenki, mert mindjart baba lesz. Kiderult, hogy tenyleg a vegen voltam mar, bo negy ujjnyi volt a mehszaj, akkor kezdodtek a tolofajasok. Ha kicsit gondolkodom tovabb es nem indulunk be, akkor a ferjem szuleszt meg.

Viszont hozzam jott be doki is. Ket szuleszno volt rajta kivul es egy csecsemos bent, illetve a ferjem is.

Nagyon aranyosak voltak, turelmesek, segitokeszek, csakis nekik koszonhetem, hogy sikerult gatvedelemmel megszulni a nagy feju kisfiamat. Alig hittem el, amikor mondtak, mert en fel voltam keszulve, hogy tuti vagni fognak. De nem.

A szuloszoba szuper volt, inkabb ugy nezett ki mint egy hotelszoba, volt kulon divany a ferjemnek, sajat furdoszoba, wc. Enni, inni kaptunk mindketten. A fiamat el sem vittek tolunk egy percre sem, minden vizsgalatot megcsinaltak rajta, amit kellett, hallasvizsgalat is volt, jottek-mentek az orvosok, a szoptatasi tanacsado, minden eszkozt, gepet odahoztak, amire szukseg volt.

Hajnalban szuletett a fiam es mivel nem volt gondunk, igy felajanlottak hogy este hazamehetunk. De nem kiraktak, sot, tobbszor kerdezgettek, hogy valoban akarok-e menni, mert maradhatunk nyugodtan. Mi menni akartunk, igy este fel hetkor mar otthon vacsoraztunk.

Masnap kora reggel ok ebresztettek, midwife es gyermekorvos is jott. Megvizsgaltak mindkettonket. Az azt koveto nehany napban minden delelott jott a midwife. Vert is vett a kisfiamtol egy hetes koraban otthon, sulyat merte, ellenorizte ot is, engem is. Kb ket hetig jart ki, a masodik heten mar csak 2-3 naponta jott. Ket hetesen kellett vinni a fiamat az elso tanacsadasra, akkor kapott bcg oltast. Ugy remlik, hogy utana havonta kellett vinni, illetve szules utan nyolc hettel volt a szules utani kontroll nekem, a fiamnak ujabb ellenorzes a gp rendeloben (az en kontrollom is ott volt, nem kellett a korhazba menni) es jottek a kotelezo oltasok sorban (mindig a gp rendeloben volt).

En tenyleg oszinten mondom, hogy egy pillanatig sem hianyoltam a sajat orvost, bar en egyebkent sem ragaszkodom emberekhez. Itthon sem volt szinte soha sajat nogyogyaszom, nem is igazan volt panaszom, csak eves kontrollokra jartam es fogamzasgatlot iratni, nekem mindegy volt, hogy kihez kerulok, csak a dolgat vegezze el. Igy itthon mindig sztk-ba jartam.

A masodik szulesemnel probalkoztam be eloszor magandokival. Nem igazan tudom, hogy miert tettem, kiprobaltam, nem erte meg. Nem kaptam annyival tobbet, hogy azert erdemes legyen fizetni.

2011. ápr. 8. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Mi North Londonban lakunk, szivesen talalkoznek kozelben elo anyukakkal, kismamakkal, jo lenne setalni, beszelgetni.

Az en fiaim 5honaposak.

Ha valaki meg olvassa, es a kozelben lakik irjon! :)

2011. júl. 28. 19:51
 14/14 anonim válasza:
Sziasztok,en juli 7re vagyok kiirva,es del londonban elek,a St.Georges hospitalba jarok es ott is fogok szulni.A baratomnak ott volt mutetje,es nagyon rendesek voltak vele igaz az mas teszta,de a dokik is tenyleg odaafigyeloek voltak.En is hallottam hogy itt eleg hamar kiengedik az embert,de allitolag ha kered meg maradhatsz egy napot..majd kiderul!:)
2011. dec. 6. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!