Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Alvászavarral/alváshiánnyal...

Alvászavarral/alváshiánnyal küzdök a terhességem vége felé. Mi a megoldás, hogy ki tudjam pihenni magam?

Figyelt kérdés

A 40. héten járó kismama vagyok. 1-2 hete nem tudok aludni, 11 körül lefekszem, 1 óra alvás után felébredek, és maximum hajnalban, 4-5 körül tudok újra elaludni, kb. 7-ig. Délelőtt még próbálom bepótolni, de nem megy, sem máskor napközben. Pedig eddig amikor leraktam a fejem, már aludtam is. Most szenvedek, mert napközben is nagyon fáradt vagyok.

Lehet hogy a tudatalatti stressz jön elő (gyakran lever a víz éjjel, aztán meg vacogni kezdek), és azért nem tudok? Fizikai problémáim (hátfájás, stb.) nincsenek, illetve azoktól tudok aludni könnyedén:)

Citromfű tea, meleg tej, esti séta kipróbálva, nem segít. Mit tudok még tenni? Olvastam a Sedatif PC-ről és a HOVA tablettáról. Be lehet szedni így a terhesség (remélhetőleg) utolsó napjaiban?

Szülés után elmúlik ez az álmatlanság? Gondolom akkor inkább majd örülnék ennek az állapotnak, és vissza fogom sírni, de most úgy szeretném jól kialaudni magam...

2009. febr. 27. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de nem hinném hogy ez változni fog :(

A szülés után annyi lesz a különbség, hogy szintén nem alszol majd, de a baba miatt, viszont ha lehetőséged lesz rá, akkor azonnal elalszol majd megint, mint akit leütöttek :)

2009. febr. 27. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:

szia! tudom milyen érzés, én terhességem felénél tartok, de minimális az alvásigényem, 2-3 óra, ami egy darabig elmegy, de egy idő után nagyon fárasztó. én amit javasolnék, próbáld ki a hova tablettát. ha 2 szemet veszel be este az altatóként hat, de nem ártalmas, mert homeopátiás. ha pedig napközben 1-1 szemet, az pedig feszültségoldó hatású. kitartás, sajnos, már a szüléstől való tudatalatti félelem is, és a kényelmetlen fekvés is hozzájárul. kis mézes langyos tej is jó hatású lehet.

sok kitartást! 21 heteske

2009. febr. 27. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:

én sem tudtam kipihenni magam és ez nagyon visszaütött a szülés közben.

próbálj meg egy pohár bort este, magnéziumot, nézz valami romantikus megnyugtató filmet, és szerintem beszélj nyugodtan a félelmeidről, a szülés nem kis dolog természetes, hogy izgul az ember előtte, de minden jó lesz, nyugi.

sajnos én is ugyanígy voltam, nekem a bor egyszer-kétszer segített, de közvetlen szülés előtt családi gondom volt (anyósom hisztizett, mert attól félt, hogy nem fogom engedni, hogy lássa a gyereket- ez egy baromság, és azóta nagyon jó a kapcsolatunk, de szombatomat tönretette, nem i studtam aludni, vasárnap pedig megindult a szülés éjjel, és elég kimerülten kerültem a szülőszobára), de szerintem te meg fogsz tudni nyugodni.

az is lehet, hogy ezek a felriadások a szülést jelzik előre.

nyugi a szülés után ha nem is azonnal, de elmúlik az álmatlanság és ha úgy érzed nem vagy "gyerekgyilkos", ha egy éjszakát a csecsemősöknél hagyod a babát, hogy kipihend magad, én nem tettem, a kórházban sem aludtam, így akkor pihentem végre, amikor először hazajöttünk, életem legpihentetőbb alvása volt az első éjszaka a babával ITTHON!

2009. febr. 27. 11:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, a HOVA tablettát mindenképpen ki fogom próbálni, remélem segít!
2009. febr. 27. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van 38h+5n vagyok.

Olvasni szoktam, vagy tv-t nézni, napközben meg egyáltalán nem fekszem le aludni.

Az az érdekes, hogy a fiammal meg tiszta álomkóóos voltam a végén, mást sem csináltam, csak aludtam.

2009. febr. 27. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia,

nekem a gyógyszertárban Sedafit Pc homeopátiás szert ajánlottak. A citromfűnél erősebb a levendulatea is jó állítólag.

2009. febr. 27. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a vége felé járok, de még nem ennyire, szopis párnával alszom de egyre kevesebbet, talán 4-5 órát.Ráadásul éjszaka van gyomorégésem, most pl ülve aludtam éjszaka.Gondolom nem fog változni ez neked sem, csak azért írtam hogy érezd nem vagy egyedül.Kitartást, könnyű szülést!32 hetes
2009. febr. 27. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!