Sminktetoválást lehet vajon készíttetni terhesség alatt?
Nem gondolnám, hogy valami is felszívódna abból a festékből a véráramba, hiszen csak a felső réteg bőr alá viszik fel, de van itt esetleg aki terhesség alatt csináltatott?
13 hetes vagyok, de kb. 4 hét múlva csinálnák.
Nem a festékkel van a baj hanem a hatalmas fertőzésveszéllyel.
Szigorúan tilos terhesség alatt sminktetoválást vagy bármilyen tetoválást csináltatni.
Aki ezt megcsinálja búcsúzhat az engedélyétől.
Egy szakértő válasza:
Röviden annyit válaszolhatok hogy a sminktetoválás terhesség alatt is lehetséges mert a festék csak a hámrétegbe kerül be. A testtetoválással kapcsolatban amire nagyon kell vigyázni az a higéniai szempontok, hiszen testtetoválás esetán a festék nem csak a hámrétegbe, hanem a mélyebb rétegekbe is bekerül.
A testtetoválást szerintem mindenképpen halaszd szülés után, bár én a sminktetoválásra is azt szoktam mondani, hogy mindig a nőgyógyász dönt a kismamával kapcsolatos összes kérdésben, tőle kell "engedélyt kérni...". Én inkább várnék...
Erre a sterilitás dologra csak annyit tudok mondani, hogy a műtőknél sterilebb hely a világon nincsen és mégis mennyi fertőzést össze lehet szedni ott is.
És akkor hol van ettől a sterilitástól egy közönséges kis kozmetika.
Szerintem ráérsz szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!