Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap kaptam egy nagyon jó...

Tegnap kaptam egy nagyon jó munkalehetőséget. Csütörtökön kezdek. Bővebben lent?

Figyelt kérdés
Ma kiderült hogy terhes vagyok rég tervezzük már de eddig sosem jött össze így gondoltam irány dolgozni... Most mit tegyek? Elmehetek így dolgozni? Mit szólnak ha kiderül? Stb. mit tegyek? Ti mit tennétek? Azt mondtam hogy a közel jövőben gyereket szeretnénk de hogy mikor nem csak h 1éven belül.
2011. márc. 28. 20:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
szia!hogyha jól érzed magad szerintem nyugodtan elmehetsz dolgozni.a munkáltatónak és a helyedben nem mondanám mert én sem mondtam el nekik hiszen olyanok a mai munkáltatók hogy amint megtudják hogy terhes vagy már egyből kirúgnak,mert ugye ha a munkahelyről elmész terhes táppénzre akkor neki ugyan úgy kell utánad fizetnie hiába nem dolgozol.nekem is így volt amikor mondtam neki hogy terhes vagyok kiakart rúgni,de mondtam neki hogy a doki már kiírt táppénzre és már nem rúghat ki.elég mocskos dolog hogy nekünk kismamáknak így kell játszadozni,de nincs más lehetőség.
2011. márc. 29. 11:46
 12/14 anonim ***** válasza:
7:48-as-nak NEM perelheti be a munkáltató, mivel nem köteles róla tájékoztatni, hogy terhes. Abban az esetben más lenne a helyzet, ha a felvételin kérdezik meg, hogy terhes-e, és ott azt mondja, hogy nem, pedig már tud róla. Ha nem kérdezik meg, akkor miért lenne köteles bárki is beszámolni róla, hogy gyereket vár?!
2011. márc. 29. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az utolsóhoz:

Nem perelhet be, munka törvénykönyve, el kéne olvasni.

Próbaidő alatt bármikor, indok nélkül kirúghatnak, próbaidő után már csak rendkívüli felmondással élhet a munkáltató.

Hogy tisztességes-e ha nem szólsz? Ők tisztességesek voltak, amikor rákérdeztek, hogy mikor szeretnél gyereket? Nem. Erről ennyit.

Optimális esetben egy terhesség nem betegség, nem egy ismerősöm van, aki szinte a munkahelyéről ment szülni, minimálisra csökkentve a munkáltató anyagi kiadását. A másik pedig az, hogy nem hiszem, hogy egy ilyen multi egy ilyen munkakörbe többszázezres fizetéssel jelenti be a dolgozókat, hogy belerokkanjon, ha az elmegy táppénzre.

Én a próbaidő lejárta utánig titkolnám. Nem mindegy, hogy tgyásra/gyedre jogosult leszel vagy csak a 25eFt-os gyesre.

Egyébként pedig gratulálok :) Boldog babavárást kívánok!

2011. márc. 29. 15:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez olyan dolog, hogy egy munkáltató (egy Vodafone) nem fog belehalni, hogy egy embert "eltart", aki mellesleg meg is dolgozik a pénzért.

Ha meg majd elmégy szülni, ne félj, megoldják.

Te viszont rengeteget veszíthetsz, ha nem dolgozol.

Ettől még nem vagy szemét ember, csak gondoskodsz magadról. A másik fél meg csak egy cég, amik azért jönnek létre, hogy pénzt koncentráljanak maguk köré.

Ez nem a tisztesség és becsület kérdése.

2011. márc. 29. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!