Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy zajlik egy császáros szülés?

Hogy zajlik egy császáros szülés?

Figyelt kérdés
Mikor, mit csinálnak? mikor lehet felkelni? Milyen érzés? stb. Ilyen válaszok érdekelnének!
2011. márc. 26. 23:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mikor fájásaim lettek bevittek a szülőszobára.Ott rámkapcsolták a szívhangfigyelőt,majd a doki alulról megvizsgált és infúziót kötöttek be.

Ezután savlekötőt itattak,leborotváltak és katétert helyeztek fel.

Át kellett feküdnöm az asztalra(bocs nem jut eszembe a neve)és azzal felvittek a műtőbe.Ott átültem a műtőasztalra,beadták a gerincérzéstelenítőt(nem fájt csak feszített).Ezután hátamra fektettek és amint hatott az érzést. kezdődött a műtét.A hasamat elválasztották lepedőkkel igy nem láttam semmit,az egyik karomba infúzió a másikkon folyamatosan működött egy vérnyomásmérő.(percenként mérte a vérnyomást)

Szülésznő és a dokim időnként odahajoltak hogy minden oké e.Nyomó lökdöső érzést éreztem csak amikor vették ki a picit.

Mikor megvolt a baba odafektették az arcomhoz,hogy meg tudjam nézni.Utána elvitték mérni stb.Addig összevartak.Őrzőbe kerültem,ahol 24 óra múlva lehetett felkelnem,de a babát pár órával a műtét után behozták.Őrző után kórterem és 1 hét után mehettem haza.A császárnál az érzéstelenitő hatása mikor elmúlik akkor van erős fájdalom,de ki lehet bírni.

2011. márc. 27. 00:10
 2/13 anonim ***** válasza:
Nagyjából azt tudom mesélni, amit az első. Borotválás, beöntés után mentünk a műtőbe, ott katéter, infúzió és vérnyomásmérő került a megfelelő helyekre. Ülve előre kellett hajolnom (én őrülten öleltem egy ápolót eközben aki előttem állt mert féltem) ekkor beadták a gerincembe az érzéstelenítőt ami sokkal kevésbé rossz mint amilyennek hangzik. A műtét alatt erős lökdösést, húzkodást, nyomkodást éreztem, fájdalmat nem. Amikor kiemelték megmutatták, majd elvitték a babát. Engem összevarrtak, és mehettem az intenzívre na ekkor iszonyúan fáztam, kattogtak a fogaim, de kaptam 2 melegvizes palackot. Amikor kiment az érzéstelenítő na az kemény volt. Azt az éjszakát végigfetrengtem, nagyon fájt de 4 óránként hoztak fájdalomcsillapítót, 2 nap múlva már az se kellett. Az első felállás ami még nagyon fájdalmas és nehéz, olyan, mintha le akarna szakadni a hasfalad, de utána minden felállás jobb és jobb. 2 napig voltam intenzíven, akkor 3 óránként kaptam meg a babát szopni, utána lekerültem a gyermekágyra, ott már éjjel-nappal velem volt, ha lassú csiga módjára is, de el tudtam látni, nem volt semmi gond.
2011. márc. 27. 08:20
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia:)

Én bekerültem a kórházba hétfő este mert elfolyt a magzatvizem, kaptam oxitocint reggel, de semmi fájásom nem volt, tágulni viszont tágultam rendesen. Délután 2kor döntöttek úgy hogy nem várnak tovább megcsászároznak.

-Felhelyezték a katétert, kaptam infúziót. Majd jött az altatóorvos(aki nem altatott csak érzéstelenített), elmondta mi hogy fog történni, aláírtam a papírt.

Majd betoltak a műtőbe, előre kellett hajolnom, (ami katéterrel nekem picit kellemetlen volt) beadták a gerincembe az érzéstelenítőt, nem fájt, csak kellemetlen volt és feszített. Majd eltakarták a hasamat hogy ne lássam, a fejemnél állt az altatóorvos, ő mindig mondta hogy mi történik, megmutatták a babát, elvitték megmérni stb.. Addig engem összevarrtak, csak furcsa érzés volt ahogy a "hasamban turkáltak" nem fájt:)

Benn akartak még 4ráig tartani a megfigyelőbe, mert sok vért veszítettem, de nagy nehezen felengedtek a csecsemősökhöz, mert már nagyon a babámmal akartam lenni.

Utána nem fájt, csak nagyon érdekes érzés volt, hogy nem éreztem alulról semmit.

Valamint ahol én szültem nem adtak betétet először, csak becsavargattak lepedőbe, hogy lássák mennyire vérzek stb. aztán mikor felkeltetek úszott minden...Nem ez nem túl jó élmény, elmentem zuhanyozni(abban segítettek). A felülés első 2napon 20percembe telt, nem fáj igazán csak rá kellett maga szánni:) A baba velem volt végig, első éjszaka csak szoptatni hozták be, aztán éjjel nappal velem volt a pici.

Nem olyan borzalmas mint ahogy azt sokan előadják, vagyis nekem nem volt az.Mindenki máshogy éli meg szerintem:)

2011. márc. 27. 08:45
 4/13 kisnita ***** válasza:
100%

Sürgősségi császárom volt 3 nap vajjúdás után mondhatni az utolsó előtti percben vették ki a babát. 2 perces fájásaim voltak már jöttek a tolók mikor hirtelen nagyon sokan lettünk, össze-vissza szaladozott meg kiabált mindenki, hoztak egy kis műanyag pohárban valami löttyöt (utólag megtudtam savlekötő) hoztak papírokat amiket el kellett volna olvasnom, de arra is alig volt erőm, hogy aláírjam. Levették a hálóingemet, bekötöttek egy másik infúziót mert az előző már "beült" a karomba, nem ment rajta rendesen az infúzió. Átettek egy másik ágyra, betakartak egy lepedővel és áttoltak a szemközti műtőbe, ott várt egy nagyon kedves anesztes dokinő. Mondta, hogy üljek fel és gömbölyödjek össze, de épp fájásom volt, kivártuk a végét, utána segített felülni és megszúrt (csak annyit éreztem, hogy tapogat az öklével magát a szúrást nem. Hirtelen végig folyt valami meleg a lábamon, azt hittem el folyt a vizem, de csak az érzéstelenítő miatt volt. Áttettek a műtőasztalra, jött a doki kenegette a hasam jóddal, közbe hoztak egy állványt meg egy zöld lepedőt, hogy ne lássam a műtétet, akkor tehették fel a katétert is, de semmit nem éreztem.

Vérnyomás mérő meg az infúzió nekem is végig ment. A műtétből semmit nem éreztem csak azt amikor nyomta a doki az oldalamat ahogy nyomta ki a babát.

Nálunk elmaradt ez az összebújós rész mert a fiam nem vett levegőt mikor kivették, oxigén hiányos volt ezért gyorsan áttették egy másik asztalra és adtak neki oxigént, szerencsére egyből észhez tért és már nyöszörgött. Aztán kivitték, kicsit letörölgették, megmérték, megmutatták a páromnak, és bebugyolálva hozták vissza megmutatni. Akkor találkoztunk először.

Engem kiporszívóztak, összevarrtak, jött két markos legény áttettek egy másik ágyra és áttoltak a szobába. Kirángatták a katétert a szállítást közben ezért kicsit pisis lett az ágyam, a nővérke nagyon örült neki :S

10:53-kor lett meg a fiam és délben hozták be hozzám szopizni, utána végig ott maradt, este csak fürdetni vitték el.

Másnap délben kelhettem fel, semmi fájdalmam nem volt, (egy nagyon pici izomláz szerű fájdalom, de az is csak kellemetlen volt) kipattantam az ágyból és aznap már 100%-osan el tudtam látni a babát. 4 nap után hazamehettünk utána rá 2 napra mennem kellett vissza varrat szedésre, az picit kellemetlen volt.

A tejem később indul meg mint a simán szülőknek, nem volt egyből csak másnap, de jó sok tejem volt.

2011. márc. 27. 08:46
 5/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Nekem programozott császárom lesz, de már most izgulok....

Várom a további történeteket is, ha megtiszteltek vele!

2011. márc. 28. 23:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Majdnem ugyanazt tudom leírni, amit a többiek is. Nekem amikor adták az EDA-s csőbe az érzéstelenítőt, mindig hideget éreztem. Debrecenben szültem, itt a műtét után 12 óráig tartanak a figyelőben. Amikor kérsz, adnak fájdalomcsillapítót. Akkor engednek át a gyermekágyas szobába, ha sétáltál egy kört, elmentél pisilni és lezuhanyoztál. Háááát, ez nem valami kellemes. A kisfiam az első este nem velem aludt, mert elégé ki voltam merülve. (Spontán szülésnek indult) Az első 24 óra volt rossz, utána már fájdalomcsillapítót sem kértem.

3 nap után kiszedték a varratból kapcsokat. Picit bevérzett de nem volt vészes. Én sajnos elfelejtettem de szerintem köss rá valamit az ágyad végére, hogy azzal felhúzd magad ha fel kell kelned.

5 nap után engedtek haza, ekkor már lazán rohangáltam a lépcsőn, házimunka, stb. Persze csökkentett tempóban.

6 hete szültem de már csak egy vékony piros csík látszik és a keményedés (a heg mellett) is elmúlt.

Minden jót kívánok Neked és a kisbabádnak!

2011. ápr. 1. 16:13
 7/13 anonim ***** válasza:

ha érdekel akkor a youtubon van fenn róla videó

sectio- ezt írd be a keresőbe

azért nem linkelek mert lehet hogy élőben nem szeretnéd megnézni

2011. ápr. 1. 16:45
 8/13 anonim ***** válasza:

szia

nekem is tervezett császárom volt.fájt a hasam,bementem a kórházba.ott NST,rögtön el is folyt a magzatvizem.később átvittek a ,,műtőbe,,ahol előrehajolva megkaptam a gerincembe az érzéstelenítőt.nem fájt,nem éreztem semmit.azután meg főleg nem :)letakartak és kezdődött a műtét.nem láttam semmit,de sokan voltak körülöttem,folyamatosan kérdezték,jól vagyok-e,érzek-e valamit.nem éreztem semmit,csak mikor kivették a picit(gondolom feljebb nyúlhattak)hányingerem lett és hánytam is...illetve...nem volt a gyomromban semmi,csak talán gyomorsav,vagy ilyesmi.és megérkezett a kisfiam.:)))megmutatták,azután felvittek a ,,gyengélkedőbe,,jeget tettek a hasamra és később behozták a picikémet.kb.12 óra múlva fel kellett kelni,kimenni a wc-re és utána is többször felkeltem,nem volt könnyű,de kárpótolt a a csöppem mindenért :)))♥

2011. ápr. 1. 16:51
 9/13 anonim ***** válasza:
előző vagyok...én is megnéztem a videókat a youtube-on,mert tudni akartam,mire számítsak.így nem volt meglepetés:)
2011. ápr. 1. 16:53
 10/13 anonim ***** válasza:

16:13-as vagyok.

Én is néztem videókat, engem meglepett a valóság. Varrással együtt kb 15 perc volt az egész.

Ami kimaradt: a szülésznő egy jópárszor belemasszírozott a hasamba, hogy kinyomja az alvadt vért, stb. Ne, ez sem volt kellemes, előre bocsánatot kért miatta. :)

A műtét alatt a lepedőt valamivel ráragasztották a hasamra. A ragasztó maradványait 1-2 hétig szedegettem magamról. Érdekes, most, hogy olvasom mások élményeit, egy csomó kis részlet ugreik be, amit már elfelejtettem. Pl. savlekötő.

Nekem előtejem már a 6. hónaptól volt és a "sima" tejem is 2 napon belül belövellt. Amíg kórházban voltam, a párom alapos kis tejfakasztó bulit tartott, gondolom, ez is hozzájárult :)

2011. ápr. 1. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!