Miért csak a 24. héten van cukorterhelés? Addig mi van a magzattal?
Szia!
A terhesség alatt, mivel a fejlődő méhlepény (placenta) segítségével az anya és a magzat szoros egységet alkot, az anya szervezetének kettő-négyszer több inzulint kell termelnie, mint egyébként. Ilyenkor, amikor az anya a 22-24. hét táján elér egy bizonyos súlyt, kiderülhet, hogy nem képes fokozni a termelést: kialakulhat a gesztációs diabétesz. Ezért nézik a 24 héten!nekem is magas lett az értékem,kedden megyek a dietetikushoz,addig nem eszem semmi cukrot tartalmazó ételt!neked mennyi lett az eredményed?mondtak valamit,hogy mit kell tenned?
Köszi a válaszokat, nekem ez a második terhességem és ismét geszt.diab-om van.
Én anno is, meg most is a 160 g CH diétát tartom. Nem annyira nehéz tartani, csak néha kívánom a cukrot...
Amúgy én az első terhességemnél se híztam csak 2 kilót, mégis cukrom lett:(
Szia!(második vagyok)
Nekem ő a 4.terhességem,előtte nem volt baj a cukrommal,igaz most több minden elő jön,lehet 36 éves vagyok és ez is közrejátszik.Most kilóban sok jött fel,de nagyon vizesedem is,habár most a neten amit olvastam onnan elkezdtem egy diétát azóta nem vizesedem és vissza ment 4 kg remélem nem csináltam bajt vele.
Sziasztok!
Ma net böngészés közben találtam azt, hogy a cukor a 20.hét után jelenthet problémát a magzatra...
A 4.4 az nagyon jó érték:D!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!