Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért csak a 24. héten van...

Miért csak a 24. héten van cukorterhelés? Addig mi van a magzattal?

Figyelt kérdés
A 24. hétig nem okoz semmit a babánál a túlzott cukor? Csak mert nekem nagyon rossz lett a terheléses eredményem, és azóta olyanokat olvastam, hogy az ingadozó cukor értékek nagyon rossz hatással vannak a magzatra...:(
2011. márc. 26. 15:03
 1/7 Andrea1987 ***** válasza:
Nekem a 8 héten is volt a 16 héten is, és még most is lesz egy a 24 héten,bár már 26 hetes vagyok ,na meg még lesz a 32 héten is. Első babámat várom és én se nagyon értem,hogy ez hogy működik.
2011. márc. 26. 16:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A terhesség alatt, mivel a fejlődő méhlepény (placenta) segítségével az anya és a magzat szoros egységet alkot, az anya szervezetének kettő-négyszer több inzulint kell termelnie, mint egyébként. Ilyenkor, amikor az anya a 22-24. hét táján elér egy bizonyos súlyt, kiderülhet, hogy nem képes fokozni a termelést: kialakulhat a gesztációs diabétesz. Ezért nézik a 24 héten!nekem is magas lett az értékem,kedden megyek a dietetikushoz,addig nem eszem semmi cukrot tartalmazó ételt!neked mennyi lett az eredményed?mondtak valamit,hogy mit kell tenned?

2011. márc. 26. 17:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, nekem ez a második terhességem és ismét geszt.diab-om van.

Én anno is, meg most is a 160 g CH diétát tartom. Nem annyira nehéz tartani, csak néha kívánom a cukrot...

Amúgy én az első terhességemnél se híztam csak 2 kilót, mégis cukrom lett:(

2011. márc. 27. 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!(második vagyok)

Nekem ő a 4.terhességem,előtte nem volt baj a cukrommal,igaz most több minden elő jön,lehet 36 éves vagyok és ez is közrejátszik.Most kilóban sok jött fel,de nagyon vizesedem is,habár most a neten amit olvastam onnan elkezdtem egy diétát azóta nem vizesedem és vissza ment 4 kg remélem nem csináltam bajt vele.

2011. márc. 27. 19:49
 5/7 anonim ***** válasza:
En 29 hetes vagyok es a kutya se torodott meg vele, pedig mar szoltam is, plane, hogy az apukam cukorbeteg. Majd emlitem legkozelebb is. 2 hete vacsora utan apukam megmerte nekem, akkor volt 4.4, ami azert egy kicsit megnyugtatott, de nem ertem, miert nem figyelnek erre jobban.
2011. márc. 28. 10:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma net böngészés közben találtam azt, hogy a cukor a 20.hét után jelenthet problémát a magzatra...

A 4.4 az nagyon jó érték:D!

2011. márc. 28. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Be is turtam 2 Turo Rudit utana! :) De most gondold el, ha o nincs, hogy megmerje, akkor most itt rettegnek.
2011. márc. 28. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!