Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! Mitől lehet ez? Mi...

Segítség! Mitől lehet ez? Mi a probléma? Lehet valami baja a babámnak?

Figyelt kérdés

Terheléses cukorvizsgálatom volt. 24 hetes vagyok jelenleg.

Beszéltem a védőnőmmel, ő annyit mondott, hogy egyek sok vas tartalmú ételt, a szülészemet meg nem tudom elérni!

Elmúlt 2-3 napban nem éreztem, hogy mozogna-e a gyerkőc a hasamba.

Eredmények (azok, amik eltérnek a megadottól)

Glukóz terhelési éhgyomor: 5.0 (ref. ért:3.89-5.84)

Glukóz terhelési éhgyomor 120': 2.6 (ref. ért:3.89-7.8)

Vérkép:

Fehérvérsejt: 11.18 (ref. ért:4-10)

Neutrophil: 8.59 (ref. ért:2-6.9)

Neutrophil: 76.70 (ref. ért:50-75)

Lymphocyta: 17.20 (ref. ért:20-45)

Vörösvértest: 3.34 (ref. ért:4-5.2)

Haemoglobin: 100 (ref. ért:120-160)

Haematokrit: 0,31 (ref. ért:0,36-0,46)

Segítséget előre is köszönöm !!!

2011. márc. 23. 16:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

és amikor beszéltél a védőnőddel, akkor nem említetted neki, hogy nem érzed a mocorgását? vagy még előtte beszéltél vele?

a vérképedet igazán hitelesen az orvosod tudja értékelni, a nem mocorgás miatt viszont irány a védőnő vagy doki, nekem mindig, mindkettő ezt mondja: ha nem érzed, inkább menj feleslegesen, minthogy baj legyen.

2011. márc. 23. 16:38
 2/14 anonim ***** válasza:

Hívd fel a szülészet ügyeletet és kérj egy uh-t úgyis kapsz mert be hívnak ..

Drukkolok mert nem normális jelenség hogy nem mozog.

az eredmények rendben van hogy sok az eltérés.

2011. márc. 23. 16:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Említettem már a védőnőnek, hogy nem sűrűn érzem.

Kb. 2 hete, hogy éreztem az első mozdulatát.

Mivel első babám, így nem tudtam, hogy mégis mire kell figyelni. Jó ideig annak tudták be a védőnőnél, hogy a hasfalam 'nagy' ezért nem érezhetem, meg még nem erőteljesek a rúgások.

Eddig minden uhnál rendben találtak mindent, a szívhang is jó volt és mozgott is alatta.

De most fogalmam sincs, hogy mi a 'helyzet'.

Na, elindultam...

Köszi a segítséget !

2011. márc. 23. 16:51
 4/14 anonim ***** válasza:

helyes, te is megnyugszol, ha bemész és ránéznek a babára. senki nem fog túlaggódósnak tartani.

majd számolj be, hogy mi a helyzet!

2011. márc. 23. 17:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Ezek a te erdményeid, a babához nincs közük. Vérszegény vagy, az biztos.

Nézesd meg a babát, ha nem mozog, de lehet, h csak lusta.

2011. márc. 23. 17:43
 6/14 anonim ***** válasza:
Jól tetted,hogy hogy elmentél!Remélem minden rendben!
2011. márc. 23. 19:41
 7/14 A kérdező kommentje:

Megjöttem. Minden rendben van. Megmutatták a szívhangot a csontozatát, a méreteit lemérték .. egyszóval minden apró részletet elmondtak és megmutattak.

Nagyon rendesek voltak, bár az ultrahang alatt sem mozgott.

Azt mondták ,hogy pici és elfér és, hogy lehetséges, hogy nem érzem a rúgásait olyan erőteljesen.

Közölték, hogy holnap délig, ha nem érzek semmit, mennyünk vissza nyugodtan, nem lesz semmi gond, megvizsgálnak.

Úgyhogy, megnyugodtam, jól van és jól érzi magát a pici lány. :]

Köszi az aggódást és a válaszokat :]

2011. márc. 23. 20:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia Nem akarlak rémítgetni, de a 120 perces cukrod baromira lement, sokkal jobban mint a kezdeti érték, és ez az egyik jele lehet az inzulinrezisztenciának. Én tudom, mert nekem is az van... De ennyire nem ment le az enyém sem. Nekem olyan volt, hogy 5.8 és a 120-as 5.4. Szerintem valamikor érdemes lenne nézetned egy inzulint. Endokrinológus vagy belgyógyász tudja megnézetni. Háziorvos nem tudja. Ezt most komolyan javasolnám. Kihatással lehet a terhességre a túl magas inzulin, de az évek alatt cukorbetegséghez is vezethet a kezeletlen inzulinrezisztencia, most nem írom le hogyan meg miért. Egy 0-120 perces inzulint kéne nézetned. A 120 percem max. az ötszöröse lehet a kezdeti értéknek. Sok sikert! Egy inzulinrezisztens kismama
2011. márc. 23. 21:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igaza van az utolsó válaszolónak,járj utána,mert ebből a későbbiek folyamán sok problémád lehet!Különben amikor kiadták a leletet nem mondtak semmit?!Vagy még nem nézte meg a dokid?Örülök,hogy a babával minden rendben.2 gyerekes anyuka
2011. márc. 24. 13:19
 10/14 anonim ***** válasza:
A 21:38-as vagyok. Sajnos a legtöbb helyen ilyenek... Valaki mesélte pl. hogy a 4 egész akármennyis TSH-jára az sztk-ban azt mondták, mit akar itt, ez még nem vészes... Nekem a magándokim, a 3 egész akármennyimre tyroxint ad, mert azt szeretik ha 1 körül van amúgy. Tök szépen javul már. Miért kell megvárni tulajdonképpen hogy valami VÉSZES legyen? Ez a cukorérték valóban nem normális, IR-re mutat nagyon is, és mennél tovább halogatja a rendbetételét, annál inkább romlani fog, amíg 2-es típusú diabétesze nem lesz. Jobb az ilyet kiszűrni.
2011. márc. 24. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!