Meddig várnak a szülés beindításával? Vagy milyen esetekben indítják?
én holnap leszek pont 40. téged egyből befektettek? Mindenhol így csinálják? Nekem se akar jönni. De bizakodjunk, úgy tudom, hogy most jönnek-mennek a frontok :)
Neked milyen vizsgálatokat csináltak eddig? Mindent rendben találtak.
Úgy tudom egyébként, hogy kórházfüggő, de legkésőbb a betöltött 42. héten megindítják még akkor is ha mindent rendben találtak előtte.
Szia.Én Jászberényben szültem 2éve.Márc.8-ra voltam kiírva és 9.-én megindították.Semmi bajom nem volt se tágulás semmi fájás...
Szóval szerintem kórházfüggő.
Én ahogy betöltöttem a 40.hetet, már fektettek is be a kórházba. Szépen nyilogattam, tágultam, de fájások semmi. 9 napot vártam, hogy legyen már valami, volt front is, de istennek se akart beindulni a szülés. Aztán a 9.napon az esti vizitnél a főorvos befenyített, hogy másnap reggel 8-kor indítja. Úgy megijedtem, hogy fél óra múlva már kezdett is fájdogálni a pocim. 5 óra múlva már meg is született a babám :-)
De lényeg a lényeg: a 9 napnak minden egyes percét utáltam, pedig sokszor sokan jöttek hozzám, mégis unatkoztam.
Most várjuk a másodikat, már utánaérdeklődtem és most már nem fektetnek be a kiírt időpont után, csak ha baj van. Szerencsére...
Nekem úgy volt, hogy a 40. hetet hétvégén töltöttem. Nálunk úgy volt, hogy a 40. hét után minden nap vizsgálat, egyik nap magzatvizet néztek, másnap NST. Hétfőn a magzatvízvizsgálaton teljesen zárt voltam, szerdán egy ujjnyira nyitva, pénteken bő két ujjnyira. Akkor azt mondta a dokim, hogy ne várjunk tovább, mert biztos látni akarom már a babám, menjek a szülőszobára. Hozzáteszem, végig problémamentes volt a terhességem, minden percét élveztem, minden eredményem jó volt. Szóval oxyval indították a szülést, hogy egyáltalán fájásaim legyenek, aztán burokrepesztés. Nagyon jól reagált a szervezetem az oxyra, szépen tágultam, így 5 órán belül megvolt a babám. Az utolsó héten amúgy én is napi 1 órát sétáltam, térden csúszva szőnyeget sikáltam, de nem indult tőle be a szülés. Naponta kb. 1 liter málnalevél teát ittam már az utolsó héten, előtte a 36. héttől napi 1 bögrét. Amúgy nem tudom, hogy mennyit vártak volna, de mint írtam, nekem a 2 ujjnyi tágulással 40+5 naposan megindították a szülést úgy, hogy be sem kellett feküdnöm a klinikára, csak naponta bejárni. :) Ne izgulj, már a célegyenesben vagy!!!!
Gyors szülést és sok boldogságot, jó egészséget kívánok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!