Lehetséges hogy ikerterhesség csak később derüljön ki?
férjem nagynénje volt így, szülésnél, mikor nem múltak a fájások mondta neki a doki, hogy nyomjon, mert még van 1 baba.
igaz ennek mér 23 éve.
Én most pont azon gondolkodom, hogy mi van, ha kettő van odabent, akkora már a pocim! 25 hetes vagyok. :)
Na jó viccet félre téve, léteznek fantom ikrek, amikor teljesen takarják egymást és a szívhang is teljesen szinkronban van. Azt nem tudom, hogy ez kb meddig derülhet ki. Régebben többször fordult elő, hogy szülésnél derült ki, hogy két baba van, de a mai uh-ok mellett ez szerintem igen a terhesség elejére szorult. Vagyis már elég hamar kiderülhet, ha többen vannak.
Először is, a fantom iker azt jelenti, amikor egy baba van már csak, mert a terhesség legelején volt ugyan ikertestvére, de felszívódott. Ő a fantom ikertestvér. Ez nagyon sok esetben így van, nem is gondolják az emberek.
Másodszor, én pont így jártam, hogy mikor először voltam a dokinál, még csak egy baba volt, egy petezsák. Aztán 7 hetesen mentem újra dokihoz, ügyeletre, barnáztam, már mindenféle rosszra próbáltam magam felkészíteni, erre kiderült ketten vannak. De ez még hagyján! A 12. hetes uh-ra mentem, amikor is épp hogy felfektettek az ágyra, már láttam is, hogy valami nem stimmel, de nem akartam hinni a szememnek. Ekkor megszólalt a doki, hogy hát itt meg hárman vannak. Mondtam is a dokinak, hogy többet nem jövök,mert uh-val szaporodnak. Meg is kérdeztem tőle, hogy lehet-e, hogy kiderül, négyen vannak. De biztatott, hogy nem. Azóta voltam már két uh-n, még mindig "csak" hárman vannak. Csütörtökön töltöm be a 18. hetet.
18.31-es vagyok. Most lepontoznám magam, ha lehetne. Igaza van a 3-as ikres kismaminak, tényleg nem fantomikreknek mondják ezt, hanem valami más, én kevertem össze, de most meg már hiába agyalok, egyszerűen nem jut eszembe az a szó. A fantomiker tényleg azt jelenti, hogy közben az egyik felszívódik!
Szóval bocsi!!!
18:31-esnek: én nem hallottam még, hogy lenne neve a takarásban lévő ikerpárnak. De amúgy nem kötözködésképpen írtam, csak javítottalak. És hát van ilyen, hogy összekeveri az ember. Én is csak onnan tudom, mert már igencsak otthon érzem magam a témában. :)
A kérdezőnek: attól hogy 3 uh-n voltál, még simán lehetnek ketten, mert a lényeg, hogy még csak 7 hetes vagy. Mert egyrészt takarhatják is egymást, a másik meg az , hogy vannak a kétpetéjű ikrek, őket ilyenkor már ált. látják, mert egyformán kell fejlődniük. Viszont vannak az egypetéjűek, akik osztódnak, ezért is kerülnek egy burokba. Azt nem tudom pontosan, hogy mennyi ideig tart az osztódás, de valahogy ilyenkor még lehet. Nekem is azért látszódtak ketten a 7 hetes uh-n, mert ők kétpetéjűek, aztán a 12. heti uh-ig meg az egyikük továbbosztódott. Így lettek hárman. Fura dolog ez. Szóval még minden lehet. Az is lehet, hogy már volt ott egy továbbosztódott sejt, de felszívódott. és ezért nagyobb a petezsák. De hát a doki biztos jobban tudja az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!