Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terehesseg melyik szakaszaba...

A terehesseg melyik szakaszaban allapithato meg legpontosabban a hetek szama?

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:

??

A hetek száma a terhesség teljes ideje alatt pontosan megállapítható: utolsó mensi óta eltelt napok száma osztva 7-el.

2011. márc. 21. 15:05
 2/7 anonim ***** válasza:

a magzat /embrio korai -12. hétig- mért adatai alapján lehet a legjobban behatárolni a pontos korát. a baba koránál 2 héttel idősebb a terhesség maga.

a 12. hét után már egyéni ütemben fejlődnek.

kicsit furán kérdezted de gondolom erre vagy kíváncsi.

2011. márc. 21. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Én ugy tudom,hogy a legelején,mert minden baba más ütemben fejlődik,a vége felé már heteket lehet tévedni.Egyik barátnőm kb 5hónapos terhesen ment először orvoshoz,és a legvégéig nem tudták pontosa,hogy hány hetes. Folyamatosan figyelték,vizsgálták,hogy mikor kell megindítani a szülést,vagy várhatnak-e még!
2011. márc. 21. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
minél korábbi terhességben, amikor már létszik maga a baba is. pl. amikor én először voltam 3mm volt (a baba, nem a petezsák), volt szívhang és 5+6 hetet írtak a papírra, ami egyezik azzal amiről én is tudok (használtunk ovu tesztet, ezért tudom a fogantatás napját). a későbbi uh-k során már pár nap, vagy egy hét eltérés is volt.
2011. márc. 21. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, hogy a baba korára vagy kiváncsi! Bocsika, de nekem ez teljesen érthetetlen kérdés volt.

Csatlakozom a második válaszadóhoz, a 12 hetes uh alapján a legpontosabb, mert addigra mindene kifejlődött, és a 12. hétig hasonlóan növekednek a babák.

2011. márc. 21. 15:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a gyors valaszokat :)
2011. márc. 21. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:

minél korábbi az uh, annál pontosabb a magzat kora. (van-e mar sziv pl.)

nekem szoptatás alatt, az első baba után egszer jött meg, nem tudtuk, hány napos lehet a ciklusom. ha átlagos ciklushosszt vettünk volna, akkor 7 hetes lettem volna az első orvosi látogatásnál, viszont az uh alapján tudjuk, hogy csak 5 hét 2 napos voltam.

2011. márc. 21. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!