A terehesseg melyik szakaszaban allapithato meg legpontosabban a hetek szama?
??
A hetek száma a terhesség teljes ideje alatt pontosan megállapítható: utolsó mensi óta eltelt napok száma osztva 7-el.
a magzat /embrio korai -12. hétig- mért adatai alapján lehet a legjobban behatárolni a pontos korát. a baba koránál 2 héttel idősebb a terhesség maga.
a 12. hét után már egyéni ütemben fejlődnek.
kicsit furán kérdezted de gondolom erre vagy kíváncsi.
Ja, hogy a baba korára vagy kiváncsi! Bocsika, de nekem ez teljesen érthetetlen kérdés volt.
Csatlakozom a második válaszadóhoz, a 12 hetes uh alapján a legpontosabb, mert addigra mindene kifejlődött, és a 12. hétig hasonlóan növekednek a babák.
minél korábbi az uh, annál pontosabb a magzat kora. (van-e mar sziv pl.)
nekem szoptatás alatt, az első baba után egszer jött meg, nem tudtuk, hány napos lehet a ciklusom. ha átlagos ciklushosszt vettünk volna, akkor 7 hetes lettem volna az első orvosi látogatásnál, viszont az uh alapján tudjuk, hogy csak 5 hét 2 napos voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!