Kismamák! Mit szóltok a tervezett táppénz változásokhoz?
Kedves 14:00!
Fejtsd ki légy szíves, hogy a tgyásodat hogyan befolyásolja a táppénz. A táppénzből NEM számolnak tgyást, mert mindkettő ellátás és egyik ellátás alapja nem lehet egy másik ellátás.
A táppénz összegével nagyjából egyet értek, bár nagyon nem szeretem a max. dolgokat, hiszen a fizetésünkből sem úgy vonják le a járulékokat, hogy x%, de max. Y forint.
A veszélyeztetett terhesek egyből táppénzre menjenek: Egyrészt rossz, mert a 15 napos betegszabi alatt több pénzt kaptunk, másrészt viszont jó, mert így nem kell majd azon kalkulálni, hogy ha most elmegyek táppénzre, akkor majd a tgyásnál, gyednél beleszámolják-e majd a 15 napos betegszabis (csökkentett) bért vagy sem.
Még valami a 14:00-nek:
A törvénymódosítás a 2011. április 30. után vált keresőképtelenekre fog vonatkozni, vagyis akik e dátum előtt már táppénzen vannak, azokat nem érinti.
9.32-es jól mondod!
Kismamákat minden ok nélkül kiírják Tp-re akinek meg igazi baja van!
Kezdettől magas volt a vérnyomásom és a munkahelyi stressz miatt, és nem voltak képesek felvenni tp-re! Most hogy 2 napja erős hasi görccsel vitt be a mentő most már azt mondták elég a melóból, el vagyok tiltva! Majdnem ráment a 17 hetes babám arra hogy csak azok kerülnek tp-re akiknek nincs okuk rá!
Ezt kéne inkább reformálni, nem az összegét, és nem mindenkit TP-re engedni, akinek semmi baja nincs! Ebből lehetne pénzt spórolni!
válasz 15.36-ra
A tgyás és a táppénz ugyanazon törvény. Tehát aki mondjuk most terhes és 2 hónap múlva szül az 168 napig kaphat tgyást. ami egyenlő a táppénzzel
Kedves utolsó előtti!
Ez nem úgy működik, hogy van egy keret, hogy hány ember lehet táppénzen és te kilógtál belőle, mert sok az ál-táppénzes.
Ez a te nődokid, háziorvosod és bocs, a te töketlenséged. Mert a háziorvosodnak kutya kötelessége lett volna kiírnia a magas vérnyomással (ha valóban magas és nem csak a terhesség miatti megemelkedett vérnyomás), de ha mégsem teszi meg, akkor át kell menni egy másik háziorvoshoz. Ennyi és nem több.
Utolsónak!
A táppénz a béred 60%-a, a tgyás a 70%-a. A táppénz nem egyenlő a tgyással, a napi díj megállapításánál vannak azonos szabályok.
14:48-as: és ki a jó francot érdekel, hogy mi a sz*rért mentél tp-re?! Erről ennyit és nem többet.
Azért azt tegyük tisztába, hogy a tp nem egyenlő a tgyással, és az egyik juttatás (tp) nem lehet a másik alapja (tgyás).
A TGYÁS és a táppénz két külön törvény, soha nem volt egy. Nekem nem volt bérezett napom, táppénzt 30 ezer körül kaptam, mert annak alapja a januári minimálbér volt és annak 60%-át kaptam. TGYÁS-t viszont több, mint százezret kaptam, a szerződés szerinti bruttó bérem alapján.
Nincs maximalzálva a TGYÁS, illetve van, ha nincs bérezett napod, mert korábban GYED-en voltál. Akkor egyenlő az összege a max GYED-del. De ez eddig is így volt.
A betegszabadság, nem tudom mennyivel lehet több, de mivel abból vonnak járulékot és tulajdonképpen 15 napi bér, szemben a 21 nappal, amiből nincs járulék, nem vagyok biztos benne, hogy nem e a betegszabi a kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!