Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek volt miómája a méhlepény...

Kinek volt miómája a méhlepény alatt? Elszívhatja az oxigént és a tápanyagot a babától? Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Ma voltam uh-n,szombaton töltöm a 15.hetet. 12.héten bevéreztem kórházba kerültem,kiderült,hogy rányúlik a lepény a méhszájra.Ez még nem is annyira nagy gond,ám a mai uh-n láttak a lepény alatt egy állítólagos miómát,ami még nem volt ott múlt héten.Nem értem,a baba rendben van,a köldökzsinórban van véráram,ám a lepényben nincs.Nem tudják mi van,ez a 3.terhességem,egy 5 éves fiam van,tavaly volt egy vetélésem.Szerintetek lehet baj?
2011. márc. 16. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nálam is kb. ennyi idősen találtak egy 15 mm-es miómát, bár nálunk nem okozott semmilyen problémát, sem akkor, sem a terhesség végén, szülés alatt, után sem. Mai napig nem tudom pontosan mekkora lett, változott-e a mérete. Nekem is 3. terhesség volt, remélem, nálatok sem lesz semmi gáz. Megjegyzem, a családban volt rá példa, hogy miómát műtöttek a terhes maminál, minden rendben lett velük is, csak később nem szülhette meg simán, császározták.
2011. márc. 16. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van miómám a terhességgel "kaptam" a méhem tetején és sajnos befelé növekszik,az a szerencse,hogy nem nő rohamosan.A genetikus szerint nem okoz gondot csak fokozott figyelmet kell rá fordítani!Nekem a 4.baba és tavaly nekem is volt vetélésem,de akkor még nem volt miómám, most 23 hetes vagyok.Mit mond az orvosod?Szerintem neked is sűrűbben ellenőrizni fogják.ne idegeskedj,ne gondolj erre folyton!Nagyon boldog baba várást!
2011. márc. 17. 07:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt mondta,jövő héten menjek vissza,vigyázgassak magamra,pihenjek sokat.Reméli,hogy nem lesz semmi baj.Igazán semmi mást nem mondott,hogy van e hátránya,vagy valami.Csak megijedtem,mert tanakodtak,hogy mi az.De jó nagyra nőtt,nem tudom pontosan mekkorára,mert azt nem mérték.Nektek is BOLDOG és Egészséges babavárást.
2011. márc. 17. 08:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a terhesség előtt is volt, csak az orvosok (Tatabányán) nem vették észre. Már terhes lettem, mikor a főorvos kiszúrta. Engem abortuszra akart egyből küldeni, majd kiműteni a miómát (nagyon nagy volt, 7x8 centis, külső falon). Nem hagytam annyiban, orvost váltottam, Budapestre kerültem, a SOTE I. sz. klinikán fogok szülni. Nekem ugye kifelé nő, ezért a babát nem bántja, de hatalmasat nőtt, most 10x12 centis már. Én úgy látom,hogy nagyon fontos két szempont: az elhelyezkedés, és a növekedés gyorsasága. Nekem az előbbi jó, a növekedés viszont okozott gondot a 14. héten. Sorvadni kezdett, de szerencsére meg tudták állítani. Azóta nem nő, annyi bajom van csak, hogy néha nyom, és faros maradt a baba. Császárral fogok szülni két és fél hét múlva (most vagyok 36 hetes).

Tehát annak járj utána, hogy hol helyezkedik el egészen pontosan, zavar-e valamit, és folyamatosan nézesd. Az esetek nagyobbik részében semmi problémát nem okoz.

2011. márc. 17. 08:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Voltam benn a főorvosnál,aki megnyugtatott,és kiderült,hogy az ultrahangos doki,össze vissza beszélt,nem olyan drasztikus a helyzet,ahogy elmondta nekem.De folyamatos figyelmet kapok,és állandó ultrahang megfigyelés mellett kísérik figyelemmel.
2011. márc. 17. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy minden rendben!pont tegnap voltam én is a dokinál,és nekem sem nőtt és nem is zavarja a babát,azt mondta a doki,hogy most már nem is okozhat galibát!Nagyon boldog baba várást!

Ui.a második válaszoló voltam.

2011. márc. 18. 20:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy neked sincs baj.További szép,egészséges és BOLDOG babavárást kívánok mindenkinek.
2011. márc. 20. 15:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat a zavarásért, de mi van veletek? Én tegnap voltam uh-on és találtak egy 3x6 cm-eset a méhlepény alatt. Nekem is azt mondták, hogy szóra sem érdemes, de mégis aggódok egy kicsit. Leírnád, mi van veletek?
2011. máj. 18. 12:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Megtaláltam ezt a régi kérdést. Azóta a babám már 3 hónapos, császárral született a 38. héten. Kiírtak hétfőre, de közben szombat este elfolyt a magzatvíz, rohantunk a kórházba és éjjel meg is műtöttek. Minden a legnagyobb rendben volt, semmi komplikáció! A mióma csecsemőfejnyi, ezt még idén ki szeretné szedni a dokim. Október körül lesz a műtét.

A dokim utólag azt mondta, hogy nem volt még ilyen problémás terhessége, vagyis olyan, amiért ennyit aggódott volna.

2011. júl. 6. 22:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem, hogy én vagyok az, aki a Tatabányai sztorit írta...
2011. júl. 6. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!