Rossz AFP eredmény? Hasonló értékek?
Ma kaptam kézhez az AFP-t, és a 21-triszómia pozitív lett :-(. Idézem: A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes elosztása, és az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómia számított kockázata 1/112,pozitív.
AFP: 0.45, HCG: 1.05, SP1: 2.25 PAPP-A: 1.45.
Holnap megyek UH-ra. Nagyon ideges vagyok! Félek! 22 éves vagyok, van egy egészséges 2 éves kisfiam.
ezen még ne görcsölj! Annyit jelent ez az egész, hogy 112 ilyen adatokkal rendelkező esetben 1-szer volt valóban beteg a gyerek. Azt hiszem 200-250nél van a határ, ami felett "pozitívnak" mondják az esélyét, hogy baj van.
Majd az ultrahangon kiderül, hogy mi van
Valószínűleg semmi baja
Nekem mégrosszabb lett, 1:35 down kórra. Megjártam lelkileg a poklok-poklát.
Uh, magzatvíz vétel(itt nem igazolódott a kromoszóma rendellenesség), 1 hónapig rettegtem a rossz hírtől, de szerencsére megszületett a kislányom, és egészségesnek tűnik.
Igaz én most leszek 35 éves. Uh-on nem láttak bajt, mégis javasolták az amniocentézist.
afp-m nekem is pont 0,45 volt
Azt olvastam, mert akkor utánaolvastam, hogyha alacsony az afp és hozzá magas a hcg, ami neked nem magas, 2,5 feletti érték magas, akkor valószínű, hogy baj van.
Nem hiszem, hogy most megnyugtattalak, nem is hiszem, hogy megtudlak, azt döntsd el, hogy bevállalod -e a magzatvíz vételt.
Nekem is van egy 2 éves kisfiam.
Drukkolok mindenképp
Majd írsz?
az orvosom szerint ez egy nagyon elavult vizsálat, sokkal inkább lehet hinni a kombinált tesztnek, nálunk a kórházban ingyen megcsinálták. én elmennék a helyedben egy genetikai uh-ra, csak megnyugtatásképp. [link]
Sztem nem lesz semmi baj!
Ismerősömnek tarkóredőből és kombinált tesztből jött ki pozitív, de nem annyi,mint neked, hanem 1:5.
Vettek mintát lepényből és egészséges a baba. Amnio lesz neked és kiderül, de vsz nincs baj, 1:122 nagyon kicsi esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!