18hetes kismama vagyok és a 16hetesen levett afp magas eredményt mutatott. Azt hiszem gond van és az orvos nem mond semmit, amit érthetnék is! Mit tegyek?
18hetes kismama vagyok és a 16hetesen levett afp magas erdményt mutatott:terhességi afp 87,62ng/ml Valid
MOM érték:2,63 Valid
Korrigált afp MOM:3.00 Valid
Nos ez volt a papiron!Azt mondta ez magas és menjek el a genetikai uh-ra!De mikor kérdeztem hogy ez mitöl lehet magas meghogy mondjon bövebb infot akkor aztmondta majd a genetikain elmondják ha baj van!
Elmentem hát a genetikaira és ott aztmondta a doki semmi eltérést nem lát pontosan ez van az akkor kapott papiron:
Egy élö magzat.Lepény mellől.
BPD:44mm,THQ:39mm,FL:29mm
Átlagos mennyiségü magzatviz
Az ultrahang vizsgálat alapján fejlödési rendellenesség nem látható!
Dg:GRAV s.18.
AFP ismétlés és UH javasolt
Szóval megkérdeztem hogy ha mindent jónak látott miért lehetett magas az afp?Erre szinte semmi választ nem kaptam és hogy miért veteti le mégegyszer az afp hisz az csak 16hetesen mutatt ,,valódi"eredményt és én már 18hetes vagyok.Erre csak annyi volt a válasz hogyha alacsonyabb lesz az érték akkor jók vagyunk!De hangsúlyozta hogy nemlátoot nitott gerincet stb!
Na most akkor aggodjak vagy sem?Mitcsináljak?Rettegek hogy nem lesz egézséges!
Van már egy 3éves teljesen egyézséges kisfiam viszont egy és fél évvel ezelött volt egy elhalt terhességem de állitólag az azért volt mert fogamzásgátló mellett estem teherbe!Ez is bele számithat?Vagy egy és fél év elég a méhnek hogy rendbe jöjjön?Én hiába kérdem a nödokit egyszerüen leolt hogy majd akkor kérdezzek ha biztos kiderül hogy baj van és akkor elmond mindent!
Attól lehet magas az afp hogy ittam elötte egy korty öszi lét?Jaj légyszi segitsetek irjatok okosságokat!Én már az interneten is végig böngésztem de konkrétan csak alacsony afp eredményekröl irnak magasról semmit!Elöre is köszi
18hetes kétségbe esett kismama
Szia!
Szerintem nincs baj, ne aggódj. Akkor szólnának!
Az elhalt terhességnek semmi köze ehhez, nem befolyásolja.
Ne idegeskedj.
Nagyon könnyen mondja más,hogy nyugodj meg hisz a Te gyerekedről van szó.Kérj amniocentézist.Nekem is magas lett az AFP-m a középső gyerekemmel.Másodszor is levették a vért,akkor alacsonyabb lett,de még akkor is magas.Megcsináltattam a magzatvízvételt,és nem találtak semmi eltérést.Nem tudták megmondani mitől volt magas.Már gyönyörű egészséges 3 éves.Nem dohányzol?Mert attól is lehet magas.Az AFP egy rendkívűl megbízhatatlan vizsgálat.De ha mégis valós eredményt mutat,akkor az nagyon durva fejlődési rendellenesség is lehet,ezt jobb tudni.Azért is nem mond a doki semmit,mert nem akar feleslegesen ijesztegetni.Nekem mikor elmondták a genetikai tanácsadóban,hogy milyen baj lehet,nagyon megijedtem.Én is 18 hetes voltam mikor levették a vizet.Addig is nyugodj meg,ne idegeskedj,bár tudom ezt is könnyű mondani.Nekem most a 3-ik babával már 14 hetesen csinálták az AFP-t,kérdeztem is,hogy nem lesz-e korai,majd megint magas lesz,de azt mondták már nem úgy csinálják mint 2 éve,más módszerrel.Most nem is jött vissza az eredményem.
Csináltasd meg a vizsgálatot,hogy megnyugodhass.
Minden jót,jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!