Hogyan szülhetnék otthon? Erre fel ker kérnem az orvosom hogy vállalja el?
Egyetértek az előttem szólókkal.
Szerintem nincs olyan orvos ma Magyarországon a szabályozott otthonszülés ellenére, aki ezt bevállalja.
Ezért is csak bábák voltak eddig is jelen az otthon szüléseknél.
Előre nem lehet megmondani, hogy egy szülésnél lesz-e komplikáció (lásd.: az utóbbi időben hányan elvéreztek szülés után, pedig ott volt helyben a segítség és legalább megpróbálták...de ennek a számnak a többszöröse, akiket a kórházban meg tudnak menteni és a baba is egészséges, mint én és a kisfiam- minket is 4-5 orvos közreműködése mentett meg a haláltól. Ha nem lettem volna kórházban, most nem ülnék itt a gép előtt, mert nem éltem volna túl a vérzést, mire beértünk volna...)
Úgy vagyok vele, hogy, ha valaki öngyilkos akar lenni, annak hajrá, de nem ilyen körülmények között: a gyermeke élete és halála felett nincs joga dönteni, ha már kihordta azt a picurt.
jajj lányok nem a véleményünket kérdezte hanem hogy hol talál hozzá ovost ha ő mer kockáztatni tegye..
Szerintem nézz utána a neten,vagy az orvosod kérdezd bár tuti nem fog jo szivvel válaszolni.
Nem az volt a kérdés, hogy ti szülnétek-e otthon, hanem az, hogyan kell elintézni. Részemről én soha nem szülnék otthon, de mindenkinek saját belátása szerint joga van dönteni.
Meg kell vizsgálni, hogy fennállnak-e a feltételek:
- anya a döntéskor 18 és 40 év közötti
- a terhesség a 37-41. hét közötti
- a magzat koponyavégű fekvése
- háttérkórház 20 percen belül elérhető
Kizáró okok:
- anya korábbi császármetszése
- többes terhesség vagy gyanúja (ezen azért jót mosolyogtam)
- anya és a magzat egészségi állapota nem engedi meg az otthonszülést
A 36. hétig el kell dönteni, ténylegesen otthon szülni csak 2011. május 1. után lehetséges.
További feltétel:
"Minimális személyi feltétel a felelős személy, vagyis szülész-nőgyógyász szakorvos, vagy diplomás, legalább két éves szülőszobai gyakorlattal, ennek hiányában kétéves szakmai gyakorlattal és igazoltan legalább ötven szülésben való közreműködéssel rendelkező szülésznő jelenléte. Az ellátás helyszínén egyszerre két egészségügyi dolgozónak kell jelen lennie, s legkésőbb 24 órán belül gyermekgyógyásznak kell megvizsgálni az újszülöttet."
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Ezt a cikket azért ajánlom figyelmedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!