2 hetes terhesség esetén az alkohol mennyire megengedett illetve káros-e a magzatra?
09:46 Nem kötekedni szeretnék, de melyik orvos javasolná, hogy a terhesség KORAI szakaszában, amikor a magzat főbb szervei fejlődnek ki, megengedett a vörösbor? Annak az orvosnak el kellene venni az engedélyét...
Komolyan nem értem, miért nem lehet kibírni egy-egy alkalmat alkohol nélkül pl. egy finom üdítővel. Nagyon szeretem a koktélokat, a jó bort, stb., de eszembe nem jutott a terhesség alatt.
Tudtam h árt, csak kíváncsi voltam, és ezt az 1-2 felest példaként mondtam. Néhányan azt hiszik imádok inni, és minden héten tajrészegre iszom magam? fél évente valami. Mostanság elengedtem magam, de nem vagyok alkoholista.
Csak kíváncsiságból kérdeztem. Köszönöm a válaszokat :)
ui.: semmi sem biztos, csak kimaradt a havim, görcsölök, és ha babát várok akkor babát várok. Nem vagyok egy elveszett teremtés.
Én már nem tudok érdemben semmit hozzáfűzni, csak azt nem értem, kedves kérdező, hogy ha te is tudod, hogy árt, akkor minek kérdezted meg? Na mindegy is, a te dolgod. Magyarázkodni nem kell, ez egy tök névtelen oldal, ha iszol, az is a magánügyed, ha nem iszol, az is, az itt válaszolók közül ezt senki nem fogja megtudni...
Viszont azokkal nagyon egyetértek, akik azt írták, hogy ha megvan az esélye, hogy babát vársz - lásd most a te esetedet -, akkor fel sem merül, hogy igyál egy-két felest. Pláne ha úgy van, ahogy írod, és félévente egyszer iszol. Akkor meg aztán végképp nem is értem a kérdést...
Nyilván egyetértek, hogy terhesen nem szabad inni, de a válaszok hibásak; idézek egy doktortól:
"A magzati alkohol szindróma nem egy-két italozástól alakul ki, hanem a terhesség alatti alkoholizmus során". Ha néhány hetes terhesen egyszer csúnyán beiszik a kismama (mert pl. még nem tudott róla, hogy terhes) , akkor nagyon valószínű, hogy még nem történik semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!