Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 hetes terhesség esetén az...

2 hetes terhesség esetén az alkohol mennyire megengedett illetve káros-e a magzatra?

Figyelt kérdés
ma lesz egy buli, amire már 1 hónapja készülünk, és teherbe estem. nem szeretnék rosszat a babának, nem tudom hogyha megiszok 1-2 felest az árt-e neki?
2011. márc. 13. 09:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

09:46 Nem kötekedni szeretnék, de melyik orvos javasolná, hogy a terhesség KORAI szakaszában, amikor a magzat főbb szervei fejlődnek ki, megengedett a vörösbor? Annak az orvosnak el kellene venni az engedélyét...

Komolyan nem értem, miért nem lehet kibírni egy-egy alkalmat alkohol nélkül pl. egy finom üdítővel. Nagyon szeretem a koktélokat, a jó bort, stb., de eszembe nem jutott a terhesség alatt.

2011. márc. 13. 10:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Tudtam h árt, csak kíváncsi voltam, és ezt az 1-2 felest példaként mondtam. Néhányan azt hiszik imádok inni, és minden héten tajrészegre iszom magam? fél évente valami. Mostanság elengedtem magam, de nem vagyok alkoholista.

Csak kíváncsiságból kérdeztem. Köszönöm a válaszokat :)

ui.: semmi sem biztos, csak kimaradt a havim, görcsölök, és ha babát várok akkor babát várok. Nem vagyok egy elveszett teremtés.

2011. márc. 13. 10:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Én már nem tudok érdemben semmit hozzáfűzni, csak azt nem értem, kedves kérdező, hogy ha te is tudod, hogy árt, akkor minek kérdezted meg? Na mindegy is, a te dolgod. Magyarázkodni nem kell, ez egy tök névtelen oldal, ha iszol, az is a magánügyed, ha nem iszol, az is, az itt válaszolók közül ezt senki nem fogja megtudni...

Viszont azokkal nagyon egyetértek, akik azt írták, hogy ha megvan az esélye, hogy babát vársz - lásd most a te esetedet -, akkor fel sem merül, hogy igyál egy-két felest. Pláne ha úgy van, ahogy írod, és félévente egyszer iszol. Akkor meg aztán végképp nem is értem a kérdést...

2011. márc. 13. 13:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Miért nem csinálsz egy tesztet első körben. Lehet, hogy nem is vagy terhes.
2011. márc. 16. 14:22
 15/15 MZaX válasza:

Nyilván egyetértek, hogy terhesen nem szabad inni, de a válaszok hibásak; idézek egy doktortól:

"A magzati alkohol szindróma nem egy-két italozástól alakul ki, hanem a terhesség alatti alkoholizmus során". Ha néhány hetes terhesen egyszer csúnyán beiszik a kismama (mert pl. még nem tudott róla, hogy terhes) , akkor nagyon valószínű, hogy még nem történik semmi baj.

2017. jan. 9. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!