Haematoma? Nagyon fiatal a terhességem még a petezsák 12mm-es ma reggel elkeztem vérezni!
Nagyon fiatal a terhességem még a petezsák 12mm-es ma reggel elkeztem vérezni!elmenetem orvoshoz és kiderült van a petezsák mellett egy 9X6mm-es haematoma!
Ha volt létszi ird meg mi lett a vége megmaradt e a pici? Felszívodik e a hematoma!Létszi aki tud gyorsan válaszoljon nagyon félek hogy elveszítem vagy baja lesz a picinek!
Szia!Nekem a 8.héten vették észre a haematomát a pici alatt. Általában, mivel még nincs kialakult méhlepény, ami segítené a baba fejlődését(13.-14.héttől)ezért, ha nem tud jól megtapadni a pocaklakó, akkor szokott ilyen probléma lenni. Ez az esetek nagy százalékában hormonális gond: progeszteron, ami felelős. Én is Utrogestant kaptam, illetve Rutascorbint( C-vitamin), ami helyreállította a hormonszintet és sagíttette a vér felszívódását. 1-1.5 hét és elmúlt a veszély, de nekem feküdnöm kellett.
24 hetes pocakos
Nekem 12. heten lett haematomam. Hirtelen nagyon begorcsoltem es erosen vereztem. Eleg nagy volt, ugy emlekszem, hogy 6*3 cm-es, raadasul nagyon rossz helyen keletkezett, az akkori mehlepenynek a fele levalt a mehfalrol. En csak rutascorbint kaptam ra. Sokat aggodtam, mert meg a doki sem volt biztos abban, hogy mi lesz a vege...
Vegul jol alakult, a 20 hetre mar teljesen felszivodott, a mehlepeny visszatapadt es csak kis mertekben serult. Nem oregedett gyorsan vegig ki tudtam hordani a fiam es kozel negy kilos babat szultem. Egyetlen egy gond volt, az, hogy a mehlepeny serult resze szuleskor darabokra szakadt, nem egyben jott ki es egy nagy, kb tenyernyi darab le sem valt, amit nem vettek eszre es szules utan ket hettel szerencsere spontan tavozott.
Azt mondta csak szedjem a gyogyszert és jövöhét pénteken menjek vissza és akor eldöl hogy megmarad e a baba!
De nem hozzá fogok vissza menni mert ez egy p..s volt!
csak annyit mondott ne sírjak mert akkor nem marad meg a baba!Pl egy szóval sem említette hogy pihenjek!Ami egy kicsit bajos is lessz mert van egy 9 hónapos kislányom!
Szia Angi!
Egy korabbi valaszolo vagyok, nekem is volt haematomam, a 12. heten keletkezett, eleg nagy volt es sulyos, de Istennek hala megmaradt a babam. Mar negy honapos.
En eleg sokat faggattam a dokit. Azt mondta, hogy a haematoma nem hormonalis eredetu, tehat attol, hogy egyszer elofordul meg nem biztos, hogy a terhesseg kesobbi szakaszaban, vagy kovetkezo terhessegeknel is elofordulhat. Az egyeni szervezetunk annyiban felelos lehet erte, hogy en peldaul verzekenyebb vagyok, mint kellene, az erfalaim nem tokeletesek, eleg gyengek, emiatt van az is peldaul, hogy vannak visszereim es a szemem is konnyen beverzik, nomeg szules utan 3 injekciot kaptam, mert nagyon erosen vereztem es azt mondtak, hogy ha a 3. injekcio sem hat es nem csokken a verzes, akkor vert is kell kapjak. De vegul nem volt ra szukseg.
Velem viszont a doki beverzes utan nagyon sokaig szedette a rutascorbint, ami erfalerosito gyogyszer. Ugy emlekszem, hogy recept nelkul kaphato, sokaig lehet szedni es terhesseg alatt is, mert ez nem tipikus gyogyszer, rutint es c-vitamint tartalmaz nagy dozisban.
En azt javaslom, hogy ha vallaljatok a kovetkezo babat, akkor kerdezz ra a dokinal, hogy szedhetsz e ilyet, vagy ehhez hasonlot akar mar teherbeeses elott, illetve kozben es hogy o mit javasol.
A masik dolog: az is lehet, hogy neked nincs is ilyen problemad, csak egy rossz mozdulat okozta a beverzest. Nalunk is tippeltek mindenre, hogy nem-e hevesebben szeretkeztunk elotte a parommal, vagy nem-e munka kozben emeltem meg valamit, hajoltam hirtelen es emiatt lett a baj. De szerintem egyikrol sincs szo, mert sokat gondolkodtam es nem jutott eszembe, hogy barmit csinaltam volna. Szoval ezekre nagyon-nagyon vigyazz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!