Minden reggel fáj a hátam . Nagyon. Megsem birok mozdulnimég csak 14 éves vagyok. Ilyen fiatal korban mitől fájhat ennyire?
Mivel fiatal vagy, reménykedhetsz benne, hogy a rossz alvási szokások miatt van.Esetleg egy párna megoldaná a problémádat.
Én egy 20assal több vagyok mint te, de én biztos vagyok benne, hogy a matrac az oka. eldöntöttem, ha egyszer úgy esz pénzem, mint ahogy most nincs, akkor veszek egy normális matracot.
Csak reggel fáj?
Akkor én az ágyra gyanakodnék. Valószínűleg elöregedtek a rugók és nem támasztja megfelelően alá a gerincedet. Egyszer rokonoknál nyaraltunk. Olyan puha volt az ágyuk, hogy már hajnalban szőrnyű fájdalmakra ébredtünk. Még a fürdőszobáig is alig tudtunk elmenni. Kellett 1-2 óra, mire normálisan tudtunk járni, lehajolni, mozogni. Itthon a közepesnél kicsit keményebb ágyunk van, sosem fáj a hátunk, derekunk.
Ha napközben is fáj, akkor valószínűleg a mozgásszegény, ülő életmód okozza. Próbálj többet mozogni, munka/tanulás közben néhány perces szüneteket tartani és kicsit átmozgatni a hátadat.
Esetleg hetente 1-2 alkalommal egy jó kis úszást is beiktathatsz.
Ha egyik sem segít 1-2 héten belül, érdemes orvoshoz fordulnod. Biztos, hogy semmi komoly bajod nincs, de kiírnak egy fizikoterápiás kezelést vagy gyógymasszázst és az teljesen kicserél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!