Ba van gyulladva a bölcsességfogam, mit tegyek? 2O h km
Szia!
Én vagyok az első válaszoló!
Nem tudom pesti vagy e? S hogy mennyi pénzed van, de van egy nagyon jó magánfogászati rendelő a Deák téren!
www.sosdent.hu.
Nekem is terhesség alatt kezdett fájdogálni a fogam, s nekem is öblögetést írt a fogorvosom. Most hogy megszültem a babát és már megint fájni kezdett sőt be is dagadt elhatároztam, hogy felkeresem ezt a fogászati rendelőt, hát eddig 25000 ft-ba van a bölcsesség fogam:(.
Csináltak egy röntgent 3500 ft, s a gyulladás kezelése 11000, plusz a szájsebész fogja eltávolítani a bölcsesség fogamat előleg 10000 ft. Ja utazási költséget nem számoltam Pest és Kalocsa között:((.
Majd 16-án megyek és kiszedik végre, akkor a maradék 15000 ft!
Üdv egy 1 éves Kisfiú és egy 3 éves Nagylány Anyukája.
Szia!
Én 27 hetes kismama vagyok és pont a múlt héten voltam így. Eleinte csak fel volt dagadva hátul az ínyem, de utána már ha ráharaptam, akkor egy picit lüktetett is.Mikor aznap este lefekvéskor arra az oldalamra fordultam, akkortól folyamatosan sajgott az ínyem, tudtam, hogy nincs menekvés...Párom is biztatott, plussz a Pocaklakómnak sem akartam rosszat, így erőt vettem magamon:) Aztán kiderült, hogy a bölcsességfogam rossz, emiatt dagadt be az ínyem, de 3 perc alatt kinn volt. Kaptam injekciót és érzéstelenítőt is, de én úgy megkönnyebbültem utána és még a hangulatom is jó volt:)
Barátnőm, szintén kismama (21 hetes), és ő gyógynövényes szájvizet vett (cserszömörcés) és a gyógyszerész ajánlotta neki, hogy puha sörtéjü fogkefével dörzsölje át az ínyét, jót tesz az íny vérkeringésének...
Olyan érdekes, hogy Neked nem csináltak semmit...pedig rá is kérdeztem, hogy 20-30 hétig simán lehet menni, bár az is lehet, hogy azt hiszik, hogy ezt csak a terhesség váltotta ki, mert ugyebár erre is kihat..
Remélem jobban leszel!!!:)
Én is azt mondom, hogy menj másik orvoshoz!!! Ehhez a sarlatánhoz én sem mennék vissza, az biztos! Ja és a lidocain injekció helyileg hat, semmi baja nem lesz tőle a babádnak. De te tudod! A gyulladás árthat a babának, főleg, hogy már egy ideje fennáll a problémád, míg az injekció nem!
De persze nem akarlak rábeszélni semmire, neked kell eldöntened!
Én is nagyon féltem a terhesség alatti húzástól, de a fogorvos ragaszkodott hozzá, mert a gyulladás veszélyes lehet a magzatra. Én hittem neki, hiszen a babám a fontosabb, mint az hogy én mit hiszek.
Fog. asszisztens vagyok:
A lidocaintól, meg még ha a stresszt is hozzáadjuk, akkor sem lehet annyi bajod, mint a gyulladástól. (nekem is húztak terhesen, mára 4 éves, egészséges)
Viszont: Ha a doki nem foglalkozott a gyulladással, annak két oka lehet. Vagy annyira pici, tehát az ínyed van csak körülötte begyulladva, aminek sok oka lehet, vagy pedig szarik bele.
Megoldás szerintem: Használj Listerint, 2 napig. Ha továbbra is fáj, és gyulladtnak érzed, akkor irány egy másik fogorvos.
A listerint viszont mindenképp ajánlom, mert ha picit is is visz le a gyulladásból, már előrébb vagy,illetve fertőtleníti is a szádat. Alaposan tisztíts azt a helyet ahol fáj, nem baj ha vérzik, lehet, hogy egy pici kaja darab szorult csak oda.
Nem látszik a gyulladás, csak fáj. Tehát nem olyan nagy.. de szerintem szart is bele. Szal mindkettő.
Jameg nincs kinőve a bölcsességfogam teljesen, csak kivésni lehetne, nem sima húzás..
Tantum Verde lötyim van itthon, azzal szoktam öblögetni, az is jó??
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!