Mennyibe kerül a baba váráshoz szükséges dolgok beszerzése?
Nekünk negyedmillió volt az első baba a második már "csak" 70.000,-
ellenkező évszakban fog születni és más nemü lesz.
Mi mindent kaptunk
(ágy,etetőszék,babakocsi,utazóágy,kád,szekrény,babahordozó,autósülés,hinta,ruhák) Amit venni kell az még néhány ruha tisztálkodási,babaápolási dolgok,törölközök stb,na az kb 80ezer forint,úgy hogy semmiből sem a legdrágábbat veszem.Szóval sztem min 200ezer Ft,ha mindent venni kell.
Mi is úgy voltunk, mint ti. Első baba, semmit sem kaptunk.
Szobafestéssel, bútorral, babakocsival 260 000 Ft-ra jöttünk ki a végére. Ebben csak néhány ruha használt, ezeket Vateráztam, egyébként minden új.
Jól körül kell nézni, mert boltok és boltok között nagyon nagy különbségek vannak!
Első gyereknél mindent aukciós oldalról vettem. Eszméletlen szuper dolgokba lehet belefutni nagyon olcsón (pl a 65 ezer ft-os mózeskosaras, 2 lábzsákos, átalakítható hiper-szuper babakocsit szinte újonnan, hibátlanul 15 ezer ft-ért vettem meg, akkor tették fel aukcióba és 5 perc múlva már le is csaptam rá és még házhoz is hozták. :))Vagy gyönyörű szép kezdő babaruha csomagot pk-val 7500 Ft-ért, 52 db-osat. A kiságy 5 ezer volt, csak új matracot vettünk bele.
Mindennel együtt, ágyforgótól a legkisebb zokniig, kb 50-55 ezer ft.
A második gyereknél is kb ennyi mert már rengeteg új dolgot kapott, más nemű is lett. A harmadiknak pedig csak új dolgokat vettem ami hiányzott, mert sok mindenünk már volt az első azonos nemű gyerekről. Így anyagilag megtehettük, hogy bababoltban vásároljunk.
De első gyereknél mint írtam nem volt több 55 ezer ft-nál a kezdőkészlet.
Ha nem szeretnél használt dolgokat venni, akkor ennek kb 3-4 x-ére számolj. Ez tényleg csak az igényeiteken és a családi kasszátokon múlik.
Most látom, hogy írták a szekrénysort más válaszolók. Nekünk az volt.
előző v.
ez tényleg nagyon változó attól függően, hogy miben kaptok majd segitséget, illetve, hogy a maradék dolgokat újonnan szerzitek-e be. ha jól saccolok, mi olyan 150.000-t költöttünk úgy, hogy sok segitségünk volt és sok mindent használtan vettünk. ami ebben a 150ben van benne:
- 1-2 kismamaruha (1 nadrág és 5 bandázs, kabát), szoptatós hálóingek, melltartók
- 4d uh egyszer és a hálapénz a szüléskor
- kocsiba köthető mózeskosár
- elektromos mellszivó és cumik, hőmérő, kefe, vizhőmérő, stb a picinek
- pár ruha a babának (se sokat kaptunk is)
- textilpelenka, eldobható pelenka, illetve gyógyszertári cuccok
- pelenkázó szekrény és feltét rá
- 2 kistakaró
- és kifestettük a szobát, függönyt vettünk
amit kaptunk:
a maradék bútor (szekrények, kiságy, szőnyeg, 1-2 játék)
babkocsi és hordozó! - talán ez a legnagyobb segitség
mérleg
fürdetőkád
nagyon sok ruha (3 helyről)
pelenkázótáska, játszószőnyeg (ez a kettő nem létszükséglet)
ágyneműk
forgó az ágy fölé és baldachin
remélem semmit sem hagytam ki és egy kicsit segithettem a nagyságrendekben. sajnos a babás cuccok elég drágák. gondolj csak a babakocsira: használtan lehet venni 20eért is, de újonnan akár több száz ezer Ft is lehet és ugyanez van a többi dologgal is.
Nekünk egyedül ruhákra nincs szükségünk, mármint amit meg kell vennünk a picinek és nekem is. (ebből akad bőven). én csak a többivel vagyok gondban. ha nem muszáj, akkor én sem vennék új dolgokat mindenből, mint pl.: használt babakocsi is jöhetne, de hiába nézem mindenhol én nem látok olyat, amilyet szeretnék olcsón. pedig rengeteg helyen nézelődtem már én is. ami jó lenne azt is 50-55 ezer ft-ért kinálják, hát annyiért már én is hozzáteszek még egy 10-est és akkor már új van. pedig néztem én is tesz-veszen, vaterán, expresszen, licites oldalakon, de mind hiába. mondjuk eddig még csak a babakocsival voltam elfoglalva (multifunkciósat szeretnék és nem egy babára tervezünk, hanem még a mostani babán kivül 3-nak kellene használnia). próbáltam külön darabosan nézegetni őket, innen-onnan összeszedni a netről, de az utiköltségeket nem is számolva ugyanúgy jövök ki, mintha újonnan venném meg, jah és akkor az időt még bele sem számoltam. ezért csodálom azokat, akik ilyen ügyesek, hogy remek üzleteket tudnak csinálni. kiságyat már néztem használtan, abból akad bőven megfelelő, de a többit szerintem már újan kell megvennem, pl.: cumisüveg, textil pelenka, cumi stb...
Köszönöm szépen a segitségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!