Ha a 20. hettöl nem ajanlatos haton aludni, de oldalt fekve ugy erzem, hogy rossz a babamnak, hason meg persze kizart, hogy aludjak. Ez esetben megis hogyan kene megoldanom?
Szia
Én többnyire háton alszok és van amikor nem jó úgy de azt simán megérzem és akkor oldalra fordulok
32 hetes
Nyugodtan aludhatsz háton, ha neked úgy esik jól, nincs még akkora a baba hogy elnyomja valamidet, s miután elalszol, biztos forogsz, csak azt már te nem tudod, de kérd meg a párod figyelje csak meg hogy végig háton alszol-e! (Tuti nem :))
Én 34 hetes koromig úgy aludtam, most már 39 hetesen kényelmetlen, de csak azért mert akkor a baba mindig feljön a gyomromhoz, s nagyon nyom, így marad a jobb oldalon alvás, ill. bal oldalon tudok fél órát feküdni, mert utánna elkezd ott rudgosni míg meg nem fordulok.
Nyugodtan aludj háton, ha neked jól esik. Én is úgy szoktam, sőt napközben, mikor pihenek, akkor félig ülő helyzetben, a lábaimat a hajlatnál megtámasztva (szopipárnával) alszom.
Van babzsák fotelem is, de abból segítség nélkül nem tudok kikelni (meg a méhszájam is nyitva 1 ujjnyira, így nem szerencsés), de 33.hétig használtam. Lábamat feltettem, derekam támasztva iszonyat jó volt.
Az is lehet, hogy a babád nem nyom semmi olyan szerved, amitől kényelmetlen lesz a háton alvás.
Ha görcsizel, akkor tényleg nem szerencsés, akkor kerüld, mert feszül a pocak. Akkor bal oldaladon, a lábad közé végy valami pufisabb párnát. Azt olvastam, hogy a bal oldali fekvés kedvez a legjobban a méhlepény vérellátásában.
"Hason" is szoktam pihenni, ugyancsak a babzsákfotelem segítségével. letérdelek, ráteszem a felsőtestem, átölelem és máris szundizom (a babzsák felveszi a poci formáját, súlyát). És amikor görcsöl a pocakom, vagy a manóm nyomja a bordám, ennél jobb testhelyzetet nem is találok.
Üdv És jó pihenést!!
36 hetes kismama
Azért mondják, hogy "nem szabad" háton aludni, mert szédülhetsz, akár el is ájulhatsz egy pillanatra! Szerintem mindenki addig aludjon háton, amíg neki és a babájának is kényelmes! Én is szoktam a hátamon. Sokszor hiába fekszem az oldalamra, a babámnak nem tetszik és muszáj változtatni! Ha a babónak nem tetszik, jelezni fogja! Szóval csak nyugodtan aludj háton, amíg neked is jól esik!
25 hetes kismami
Háton 35-36 hetes kórtól nem ajánlott aludni.
Indok: háton fekve a baba súlya miatt-mert ilyenkor már elég nagy,nyomödik az artéria,ezáltal kevesebb vérhez juta magzat és az anya is rosszúl lehet.Ezért érzik sokan ez idő tájt,h ha háton fekszenek,nagyon élénk a baba mozgása.Persze éjjel előfordúl h a hátára fekszik az ember,de ezt ahogy észreveszi,azonnal át kell fordúlni.
Valamint a jobb oldalon se ajánlatos,mert szintén a fő ereket nyomjuk olyankor.
Nekem ezt a kórházban TÖBB szülésznő is mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!