Egybekelni teherbeesés, vagy a baba születése előtt?
Én elég konzervatív vagyok ebben a kérdésben. Nem a baba végett kell házasodni, és nem is a papírért. Akik nem esküvő pártiak soha nem fogják érezni azt a megerősítést, és összetartozást amit egy "papír" ad. Az esküvő nem rongyrázás, nem pénzszerzésről szól. Nekem igen is fontos volt, hogy járjunk, ez volt 3 év, majd eljegyzés, ez 1 év volt, majd esküvő. Már 6 éve vagyunk együtt. Mindig is boldogan néztem szüleim idősebb rokonaim esküvői fotóit, nagyon jó érzés, mert az összetartozást erősíti. Nekem nagyon jó érzés, hogy lesz mit megmutatni a gyerekeknek. Nem volt rongy rázás, nagy a család, anyumék 11-en testvérek, így is "csak 60-70-en voltunk. Egyszerűen azt szerettem volna, hogy akik fontosak nekünk, és akiknek fontosak vagyunk velünk örüljenek, bulizzanak. Azóta is emlegeti mindenki, hogy milyen emlék, élmény maradt nekik.
Még az ára se jött vissza, de nagy ívben lesz@rtuk. Nem ezért történt. Előtte is a mindenem volt a párom, és én is neki, de rá kellett döbbennünk, hogy az esküvő után még egy olyan kapocs jött kettőnk közt ami nagyon erős, és megmagyarázhatatlan. Szerintem a baba érkezése is ilyen lesz. Mikor mégy egy láthatatlan kapocs érkezik a babával együtt. 17 hetes kismama.
Sziasztok!
Még egy voks a házasság mellett. Nem a papír a fontos, számomra annak volt(van és lesz is) jelentősége, hogy (mivel gyakorló keresztény vagyok) ISten előtt is megerősítsük a kapcsolatunkat. Házasság előtt én sem szerettem volna babát, persze ha jött volna, akkor maradt volna:)
Nekem nagyon fontos ez a kötelék, nem bántam meg, 6 évig jártunk, 1 év jegyesség után a 7-ben volt az esküvőnk, és júniusban a 8-ban születik majd a kislányunk, akit már nagyon várunk.
Én is nagyon szerettem nézni a rokonság esküvői fotóit, remélem a kislányunk is majd szívesen nézi a mienket, jó sok készült belőle;)
Én örülök, hogy az esküvő előtt jön a baba. Elmondom miért. 5 éve vagyunk együtt a párommal, 2 éve szeretnénk összeházasodni, de eddig nem tudtunk. Mivel édesapám akarta állni az egészet és meghívni a munkatársaitól kezdve a fél falun át mindenkit. Csak hogy én nem akartam és nem akarok nagy esküvőt. Főleg nem akartam azt, hogy olyanok is ott legyenek akit nem ismerek. Mert ha elhívja pl Bélát, akit én ismerek látásból, de az illem úgy diktálja, hogy az egész családját kell hívni és akkor jön a felesége, a 2 fia és 2 lánya ne adj Isten a barátnőik és barátjuk stb. Őket még csak nem is láttam. És ott állok kínosan mosolyogva 4-5-7 teljesen idegen ember előtt. Ezt nem akarom.
Nekem is és páromnak is fontos az esküvő, nem tudom miért, de olyan jó ilyen módon is elmélyíteni a kapcsolatunkat. És így, hogy 17 hetes vagyok, remélem májusban, esetleg áprilisban meg is tarthatjuk az esküvőt, polgárit, 7-9 meghívott emberrel és utána egy kis vacsorát.
Szia!
A párommal 3 éve vagyunk együtt, és 1,5 éve együtt is élünk! Ahhoz nem kell papír, hogy boldogok legyünk együtt, és ahhoz szintén nem, hogy a babánk, aki a pocakomban van, boldog, szerető családban cseperedjen fel :) Egy gyerek nem attól lesz boldog/boldogtalan, ha a szülei férj/feleség vagy élettársak... az a legfontosabb, hogy a szülei szeressék egymást és őt is :)
A mai világban szerintem abszolút nem égő, és lenézendő az, ha valaki nem esküvő után, hanem előtt szül, és apasági nyilatkozattal kapja a baba az apukája nevét...
Esküvő??? Akinek a mai világban van erre félretett pénze, vagy szülői támogatása az persze: csináljon egy kis/nagy esküvőt... de mi van azokkal akiknek nincs... Mi a párommal úgy beszéltük meg, hogy majd egyszer lesz... de most mindennél fontosabb a baba érkezése :) Szeretnék én is egyszer menyasszony lenni, persze, de majd csak akkor, ha finanszírozni is tudom, minimum 100 főig :)
Mi a párommal nem számíthatunk arra, hogy a szülők fizessék az esküvőnket: majd egyszer mi szeretnénk saját önerőből egy remek esküvőt: ami késik nem múlik...
Kicsit irigyelem azokat, akik megtehetik, hogy esküvőjük legyen, de csak ha a szűk családot hívnám meg, az se 10 forint, vagy tévedek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!