Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egybekelni teherbeesés, vagy...

Egybekelni teherbeesés, vagy a baba születése előtt?

Figyelt kérdés
Neked vagy a párodnak fontos (volt) egybekelni, teherbeesés, vagy a baba születése előtt? Miért szerettétek volna, és miért nem? Hogy terveztétek? Milyen elveket vallotok?
2011. márc. 8. 13:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

13:24!

Ha fontos lett volna, biztos megoldjuk. :) De nem az.

2011. márc. 8. 13:34
 12/27 A kérdező kommentje:
Oké, eddig úgy látom, hogy nagyobb számban vannak azok, akiknek nem fontos. Írjanak olyanok is nyugodtan, akiknek igenis fontos...! Egyébként férfi vagyok.
2011. márc. 8. 13:35
 13/27 anonim ***** válasza:
A milliós esküvőről csak annyit, hogy mi is csak két tanús plusz még pér emberes esküvőt tervezünk, veszünk majd magunknak szép, odaillő ruhákat, kérünk egy pezsgőkoccintást, aztán talán elmegyünk ebédelni, talán nem. Így is jó lesz és nem fogjuk elkölteni a babára spórolt pénzt.
2011. márc. 8. 13:49
 14/27 anonim ***** válasza:

Az en eskuvom sem volt egy millio, pedig voltunk 40-en :) A valasomert pedig egy forintot se fizettem. :D Ugy hogy nem tudom, mirol beszelnek egyesek. Es nem azert hazasodtunk ossze, hogy bizonyitsunk, vagy hogy lehuzzuk a rokonokat, ez is megint milyen? Szerettuk egymast, es hivatalosan is egymas legkozelebbi hozzatartozoi akartunk lenni. :) Vegul sajnos elvaltunk, de csendben, veszekedes nelkul. Az ok pedig nem ide tartozik.

Most a paromtol babat varok, es nem hazasodtunk meg ossze. Nem eroltetem, de valamikor biztos meg fog tortenni. Szerintem biztonsagosabb, mert ne adja Isten, valami baj tortenik, a hazas feleket a torveny jobban megvedi mint a csak partnerkapcsolatban eloket (sulyos baleset, halal stb.).

Persze elfogadom, ha valaki nem akar, de szamomra a hazassag a biztonsagrol, a bizalomrol szol, a parom a legkozelebbi hozzatartozom lesz es tenyleg a "kezebe adom az eletem", ahogy o az enyembe. Epp ezert jol meggondolom, kit reszesitsek ekkora kegyben :) (volt ferjemnel se a megbizhatosaggal volt gond :) )

2011. márc. 8. 14:19
 15/27 anonim ***** válasza:

offffffff

1324 vagyok! Ki a fene beszél itt rokonok lenyúlásáról???

Annyit írtam CSUPÁN, hogy ha lagzit is akartok, azt ha okosan szervezitek meg, nem kerül többe, mint a borítékokban kapott pénz!És azért írtam ,mert előttem voltak olyan reakciók, hogy amiatt inkább nincs házasság! Nálunk kb fejenként 6-7ezer forintra jött ki a költség, és ilyesmi összegek landoltak a borítékokban is, de nyilván senkinek nem mondtuk meg, hogy ennyit meg annyit fizessen!!!!Volt aki többet, volt aki kevesebbet, volt aki semmit nem adott! Annyit kértünk, h nászajándékra ne tányért meg köcsögöt hozzanak, hanem inkább a péánzt, amit erre fordítanának!

Abban a 6-7 ezerben benne volt szállás, nasika esküvő előtt, 4fogásos vacsi,torta, reggeli! Egy félpanziós éjszaka is drágább ennél manapság!!!

Most itt ki a fene nyúlt le kit???

Az tény, hogy össze kell kaparni vhogy a pénzt, a lagzira, de utána másnap már meg is van, sőt egy kcsit több, HA OKOSAN CSINÁLJÁTOK A SZERVEZÉST! (nyilván nem romlott kaját vettünk féláron)

Aki meg nem tudja összeszedni a pénzt, az főzzön egy nagy adag gulyást, rendezzen a kertben egy kis partit esküvő után, este meg mehet haza mindenki! Vagy ne hívjon el senkit!

Vagy nektek az ilyesmi már túl snassz? Vagy puccparádé vagy semmi?

2011. márc. 8. 14:34
 16/27 anonim ***** válasza:

Kezd ez a kérdés a házasság-élettársi kapcsolat örökös kérdéséhez kanyarodni...

Itt nagyon jól össze van szedve, hogy miért házasság:

[link]

2011. márc. 8. 14:38
 17/27 anonim ***** válasza:
Nálunk fontos volt, hogy először házasság, aztán baba. Én e téren konzervatív vagyok. Ha esetleg besikeredett volna esküvő előtt a baba, akkor gyorsan egybekeltünk volna. Mindenképp meg kell adni a babának, hogy családba szülessen és ezt a példát lássa. Sajnos manapság nem divat a házasság, de nem is szeretik az emberek úgy egymást, mint régen.
2011. márc. 8. 15:06
 18/27 anonim ***** válasza:
Annyira fura, hogy többen írtátok már, hogy "családba szülessen a baba"... mintha attól, hogy az adott párnak van egy papírja, attól már család lenne, míg mondjuk a másik párnak nincs papírja, az meg már nem család. Miért?
2011. márc. 8. 15:10
 19/27 A kérdező kommentje:

Nem szerettem volna a kérdésemmel vitát szülni. Mindenkinek megvan a maga véleménye, hogy mi a család fogalma, és, hogy mikor jöhet a baba.

Én 34 éves vagyok, és már 20 éves koromban tudtam, hogy nekem nagyon fontos a házasság intézménye. Nem ecsetelném, hogy miért, hisz sokan leírták előttem. Emiatt pedig kár lenne vitákba bonyolódni :)

Számomra nem csak egy papírt jelent... Ha csak annyit jelentene, akkor valószínűleg nem tartanám fontosnak.

(gondolom ezzel nem vagyok egyedül) :) Szerencsére a párom is házasságpárti (ő még csak 23 éves) és nyárra tervezzük az esküvőt. Kis esküvő lesz, a saját kertünkben 50 emberrel... :) Messze nem 1 milla a költsége. :)

Nagyon szeretnénk kisbabát is. Persze nem lett volna gond, ha hamarabb jön a baba, úgy is nagyon vártuk volna. Nekem így kerek az egész... És boldog vagyok, hogy a választott hölgy hamarosan a feleségem és a gyermekeim édesanyja lesz.. :)

Ennek ellenére teljes mértékben tiszteletben tartom azokat, akik úgy gondolják, hogy nem szükséges a házasság, és jöhet a baba...

Sok boldogságot mindenkinek!!

2011. márc. 8. 15:45
 20/27 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Mi jövő nyárra tervezzük a lagzit,de mivel most vagyok 6 hetes kismama,ezért a polgárit megtartjuk még idén:)Én is azt a nézetet vallom,hogy nem akarok apaságival szülni....Amúgy én is házasság párti vagyok,imádom anyukámék esküvői fotóját is nézegetni,és tudom a mi Manónk is imádná.Persze nem csak ezért...szeretjük egymást.Én nem ítélem el azokat akiknek jó az élettársi mindenki más,nem vagyunk egyformák.Nekem már maga a szó sem tetszik élettárs...Nagyon tetszett az a hozzászólás,hogy ez picit a biztonságról is szól...ez így igaz.A pucparádéról pedig annyit,én mint lány mindig puccos esküvőről álmodtam,persze a józan ész határain belül:D

Én azt mondom had szóljon!!!Szép a pici esküvő is,voltam olyanon is.Ez a pár pénztárcáján,fontossági sorrendjén és egyéniségén múlik:)

2011. márc. 8. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!