Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor ez hogy van? Hány...

Most akkor ez hogy van? Hány "hetes" vagyok? Pontosan tudom, hogy február 7-én készült a kis manó. Szombaton nem kéne megjöjjön, de már pozitív a tesztem.

Figyelt kérdés

A dokinéni meg azt mondta 2 hét múlva UH, mert már 6 hetes leszek.

Tudom, hogy az utsó vérzés első napja, de én pontosan tudom, hogy február 7-én készült. Ami azt jelenti 14 !!!! napos még csak és nem 4 hetes!!!! Vagy akkor az a 6 hetes UH, az a 6 hetes UH, ahol van már szívhang?

2009. febr. 19. 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ne legyél ilyen görcsös... az uh, majd a méretei alaján meg tudja mondani, hogy hány hetes
2009. febr. 19. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A terhességet mindig az utolsó vérzés napjához számítják, függetlenül attól, hogy ténylegesen mikor jött össze a baba. Mindenki terhességében van kb. két hét amikor ténylegesen nem terhes. ( nem jellemző, de akár még szűz is lehet valaki a terhessége első két hetében) Kb. hat hetesen már van szívhang és ezt a vérzés első napjához kell számítani.
2009. febr. 19. 11:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Jajj éééééééértem! Nagyon köszi! :o) tehát elvileg (ami hivatalos) 6 hetes de gyakorlatilag, akkor még csak 4 hetes vagyok... de a 6hetes az a hivatalos elvileg szívhangos 6 hetes uh. Kösziiiii :o) Igen. érezhetitek, első bébike :o))))
2009. febr. 19. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Utsó mensitől számolják nem a peteéréstől!
2009. febr. 19. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

az UH leleteken mindig kétféle számolás is rajta lesz

az egyik, hogy az utolsó menstruációtól való számolás alapján hány hetes

a másik, hogy az UH mérés alapján hány hetesnek felel meg

pl én számolás alapján 34 hetes vagyok, de a mérés alapján a baba már 36 hetesnek felel meg

2009. febr. 19. 11:53
 6/9 A kérdező kommentje:

miért kell ezt agyonbonyolítani? :o) Köszi a válaszokat! :o)

Mindegy is.... az én manóm február 7-én készült. Amennyiben nem, a szentlélek szállt meg ;o)

2009. febr. 19. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért számolják az utolsó mensi első napjától, így jön ki majd a 40 hét. Szóval hiába gondolod te azt, hogy febr. 7-én készült a baba, az még nem jelenti azt hogy tényleg akkor. Hisz a hímivarsejt és a petesejt találkozása nem feltétlen akkor történt meg. Lehet akár hétbeli különbség is az aktustól számítva. Ezért nem tudhatod, hogy tényleg akkor fogant-e meg. (ha csak nincs röntgenszemed :) )
2009. febr. 19. 12:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Oké :o) akkor a katonák 7-én lettek bevetésre vezényelve! ;o) Muszáj volt nekik viszonylag hamar talizni, mert már a 23. napon pozitív voltam és 7-én voltam a 13. napomon...
2009. febr. 19. 12:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia, de amikor terhes lettél a petesejted már 2 hetes volt.
2009. febr. 19. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!