Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskától lehet e baja a babának?

Macskától lehet e baja a babának?

Figyelt kérdés
Hello.10 hetes terhes vagyok baj az, ha megsimogattam a testvérem szobacicáját?elkaphatok e valamit, mert olvastam hogy a macskáktól tartózkodni kéne a terhesség ideje alatt.
2008. febr. 4. 09:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azt olvastam, hogy a toxoplazmózis nevű betegség az amit macskától el lehet kapni, és károsodhat a magzat, ha a fertőzés bekerül a véráramba. Ha megsimogatod attól szerintem nem lesz baj, ha odafigyelsz a higéniára. Az almot ne te takarítsd, mert az ürülékükben hordozzák ezt a fertőzést. De jobb lenne inkább tartózkodni a cicáktól, mert ezer más bacit hordozhatnak, és elég egy szőrszál, hogy baj történjen. Én így tudom, de ha tévedek, a többi válaszadó biztos kijavít. Esetleg keress rá a keresőben. Gratulálok!!

2008. febr. 4. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Ird be a keresobe a macsaka baba szavakat,es ott olvashatsz errol a temarol,ott talaltam valaszokat a kerdesedre.

Remelem tudtam segiteni

10 hetes kismama

2008. febr. 4. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség első 3-adában nem árt vigyázni. De a szobacica, főleg ha nem kap nyers húst, nem hiszem h veszélyes.Mindenesetre nem simogass se kutyát,se macskát.Kérhetsz a dokidtól laborbvizsgálatot h biztos legyél benne.
2008. febr. 4. 10:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy a legbiztosabb az, ha csináltatsz ilyen vizsgálatot. Nekem az első látogatásomnál rögtön rákérdezett a védőnő, hogy van e macskánk? Ezért gondolom, hogy javasolják ezt a vizsgálatot, de te még nem késtél le róla szerintem.

Üdv:28hetes kismama

2008. febr. 4. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk van cicánk, aki kijárós, tehát itthon nem piszkít az alomba. Én 5 hete szültem semmi bajom nem volt a macskától, a babám is egészséges. Pedig a terhesség alatt is sokat simogattam, rajtam is aludt sokszor. Csak az almot nem szabad takarítani, vagy csak gumikesztyűben.
2008. febr. 4. 16:22
 6/7 anonim ***** válasza:
lehet, mivel hordozhat olyan egysejtű élősködőt, ami ha megfertőzi a babát, abba belehalhat.
2010. jún. 21. 23:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Azóta lassan 2 éve megszültem és semmi baja a kiscsajnak szerencsére:)

2010. jún. 27. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!