27 hetes kismama vagyok. Ma voltam védőnőnél, aki azt mondta, hogy terhességi toxémára gyanakszik. Ennek milyen következményei lehetnek? Mit okozhat a babánál?
A gyanújelek, amiből erre gondolt. A súly gyarapodásom elég soknak számít, 6 hét alatt 5 kg. Enyhén vizesedik a kezem és a lában, de leginkább csak este jelentkezik ez a tünet és egyáltalán nem durván. Illetve az elmúlt 4-5 alkalommal magas volt a vérnyomásom első értéke, olyan 140-150 között volt. (hetente járok ellenőrzésre hozzá) Viszont a vizeletben nem talált fehérjét.
Nem tudom, hogy összefügg e vele, de a hasam alja elég sokszor szokott keményedni és fáj is. illetve a szeméremcsontom is fáj, az is főleg este illetve éjjel.
Szerintetek mi lehet? Nagyon aggódom és a dokim csak holnap tud fogadni leghamarabb, mert ma szabin van. Máshoz meg nem szeretnék menni.
Szia!
A toxémia 3 jele: vizesedés, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Amíg nincs fehérje a vizeletedben, addig nagy baj nincs, de azért járj hetente ellenőrzésre.
A keményedés is normális, nekem magnéziumot írtak rá, így egy kicsit elviselhetőbb.
Meg a szeméremcsont fájdalom is normális, az sajnos már csak szülés után fog elmúlni, legalábbis nekem azt mondták. Nekem 19 hetes terhes korom óta fáj a szeméremcsontom, és egyre jobban.
Üdv. 34 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!