Mi a véleményetek a CAULOPHYLLUM állítólag tágulást segítő gyógyszerről?
Nekem sajnos nem segített tágulni, olyannyira hogy császáros lettem. Igaz én a vajúdás alatt kaptam a szülésznőtől.
De ártani nem árt, 1 próbát megér.
én mindkét szülésemkor szedtem.
A lányomnál kb hajnal kettőtől éreztem, hogy komolyabb fájásaim vannak 10 percenként. Elkezdtem szedni: félóránként 5 bogyó. Reggel 8 kor mentünk be a kh-ba 5 perces fájásokkal. Akkor még csak 1 ujjnyi voltam, de a vizsgálat után pár perccel elment a magzatvíz és 10.40-kor meg is született a lányom. Nem vágtak, nem repedtem. Nagyjából fél óránként szedtem a bogyókat végig.
tehát cca 2,5 óra alatt tágultam ki teljesen, ámultak is rendesen a szülésznő meg a dokik.
A fiamnál hajnal négykor kezdtem el szedni(szintén kb fél óránként 5 bogyót), bár nem voltam biztos benne, hogy vajon jóslok-e vagy ez már tényéeg igaz fájás, de mivel már a 39.hétben voltam, hát gondoltam durr bele...
Reggel nyolcra értünk be e kh-ba,akkor már 4 ujjnyi voltam (!), azonnal kezdhettem nyomni. Csak azért tartott 45 percig a kitolás, mert a zsinór mindig visszarántotta a babát, de 8.45-kor így is a kezemben tarthattam a fiamat. Nem vágtak, nem repedtem.
Szóval én mindkétszer szedtem és gyors szüléseim voltak, könnyen és gond nélkül tágultam, másodjára majdnem az odaúton szültem :-)
én csak ajánlani tudom mindenkinek, egy próbát szerintem megér, bár szerintem jórészt inkább egyéni adottság kérdése lehet, de ha csak egy hajszálnyit is segít, miért ne használnánk ki?!
Nekem a szülésznőm ajánlotta. Azt mondta, hogy jó tapasztalatai vannak a felállított statisztikája alapján.
Megvettem, a napokban fogok szülni.
Én szedtem, meg ittam mellé a málnalevél teát is. Sajnos nem nagyon tágultam a szülés alatt, de végül mégsem kellett megcsászározni. Én azt mondom, hogy ha nem szedem, talán még ennyire sem tágultam volna, és tuti műtét a vége.
10 napos kislány anyukája
Szedtem, nem tágultam, császár lett. :(
Úgyhogy nekem nem jött be, de mondjuk nem is hittem benne. Szóval higgy benne erősen, lehet hogy ez is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!