Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetes kismama vagyok....

16 hetes kismama vagyok. Hányadik héten kezdtetek el kisbaba ruhákat és baba dolgokat venni? Valaki azt mondja, hogy babonából inkább még korai vásárolgatni.

Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha a babona szerint előre iszunk a medve bőrére,akkor mindenkinél gond lenne aki előre vásárol? Ez hülyeség.Szerintem ha örömet okoz,akkor már vásárolj nyugodtan és ne foglalkozz a babonákkal.Gondolom a környezetedben is sok kismama vásárolt szülés előtt és nem volt semmi baj belőle.
2009. febr. 18. 13:47
 12/15 anonim ***** válasza:
most akkor szomorítsalak el, h ez egyre rosszabb lesz? :) én a 29. hétig bírtam, akkor fejest ugrottam a ruhákba. Kész is van, megvettem az 56-62es méretből mindent, ki mostam, vasaltam, most le vagyok tiltva róla :) A bútort azt a hétvégén hozzuk el és rendezzük be a szobát. Kórház csomag alakul, baba kelengye is szépen. Tarts ki :) :)
2009. febr. 18. 14:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Éppen ma olvastam, hogy manapság már teljesen elavult nézet az, hogy rossz ómen előre vásárolni. Ez a babona még akkor terjedt el, amikor nagyon veszélyes volt a szülés, meg nagy volt a gyermekhalandóság. Manapság azért az esetek majdnem 100%-ában minden rendben van, lehet nyugodtan készülődni, vásárolgatni.

Mi a 34. héten vagyunk, rengeteg dolgot kaptunk az ismerősöktől. Ha nektek is sok kisgyermekes van a környezetedben, akkor kérdezgesd végig, kitől mit kapsz, akár kölcsönbe is. Nekünk tele a szekrény, csak 1-2 babdolgot vettem én, szinte mindent használtan kaptunk. Használtak, de gyönyörű dolgok, mert ezeket a ruhadarabokat a babák nem tudják rongyosra hordani, hiszen egy-kettőre kinövik...

Túl hamar sem praktikus mindent beszerezni, mert akkor a végén halálra fogod magad unni, ez is tapasztalat...

Szóval nyugodtan készülődj. Lassan, apránként, minden héten valami apróságot.

Jó készülődést!

2009. febr. 18. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is 16 hetes vagyok de már kezdünk vásárolgatni.
2011. febr. 13. 14:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy kicsit én is "babonás" vagyok, ámbár nézelődünk már, csak vásárolni nem akarok (nem is tudnám hová tenni, az a baj...), de pl. anyósomék azzal szekálnak állandóan, hogy bármikor levetélhetek, majd szeptember végén vásárolunk (okt. végére vagyok kiírva), mi ez a hozzáállás kérem????? Majd vásárolok, ha jól esik, max. júli közepére kész akarok lenni a bútor meg babakocsi vásárlással, hogy már csak apróságok legyenek hátra... sok olyat ismertem, hogy csak a végén vásárolt, csak utolsó héten raktak össze mindent, erre szülés előtt pár nappal meghalt a baba.... pedig ők aztán tartották a babonát!!! higgyétek el, nem ezen múlik...

2011. márc. 30. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!