2. babát várók, a nagy tesót (2-3 év közöttit), sikerül bölcsibe, oviba beíratni vagy nem?
Nagyon szeretném, ha járna kicsit közösségbe, főleg, h 2,5 évesem mindig mondja, ha ovi mellett megyünk el, h ő is szeretne játszani a gyerekekkel.
Itt (Dunakeszi), a védőnő mondta, semmi esélyem oviba íratni szeptembertől. Vszeg marad a magánovi heti 1-2 napban.
Nem tudom, de nem úgy van, hogy ha betölti a 3.életévét, akkor a körzetes oviba kötelező felvenni?
Nálunk fel fogják venni a nagyot, ha betölti a 3-at, akkor is, ha itthon vagyok a picivel.
nálunk jövő héten lesz beíratás, és nagyon bízom benne, hogy felveszik. Az én fiam is 2,5 éves, és Ő is mindig mondogatja, hogy mikor mehet oviba, mert szeretne játszani a kisfiúkkal és kislányokkal.
Ti honnan veszitek, hogy nem veszik fel? Csak azért, mert otthon vagytok a picivel? Vagy már megvolt a beíratás és mondták, hogy esélytelen?
Mi egy megyei jogú városhoz csatolt faluban lakunk, saját ovija van a településnek.
Öt éves kortól kötelező felvenni óvodába a gyereket és mivel mostanában szinte mindenhol kétszeres, háromszoros túljelentkezés van ezért azokat a gyerekeket, ahol anyuka otthon van a másik gyermekkel nem veszik fel. Sokszor azoknak sem jut hely, akinek muszáj vissza menni dolgozni és kénytelen megfizetni a magán ovit.
A bölcsivel dettó ugyan ez a helyzet, több éves a váró lista. Az én fiamat beírattuk 4 hónaposan, beírták 2012-re, 19. jelentkezőnek. Namármost mivel 2011-re kétszer annyian jelentkeztek ahány férő hely van, aki onnan kimarad, azok 2012-ben elénk kerülnek. Vagyis az én fiam akkor sem fog bölcsibe járni, mégha a küszöböt esszük is és mennem kéne dolgozni. Fizethetem a magán bölcsit... :-(
Itt is 2-3-szoros a túljelentekzés. Májusban születik a 2. baba, sztem jót nevetnek majd, h mit keresek ott a nagyobbal ilyen nagy pocakkal.
Utolsónak: hol olvastad a módosítás fontolgatásáról 5 évről 3 évre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!