Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóltok a napló riporthoz?...

Mit szóltok a napló riporthoz? Ennyi a dohányos kismama!?

Figyelt kérdés
Basszus, hát nem érdekel egy anyát a babája egészsége???
2011. febr. 27. 19:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik barátnőm végigcigizte mind a 4 terhességét. A gyerekek immunrendszere nem éppen mondható jónak. A legkisebb gyereke gyakran befulladt. Szóval nem csak olyan létezik, aki megszülte és semmi gond.
2011. febr. 27. 23:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az utolsoval. Ha nem tôrtént semmi baja a gyermekednek annak ellenére hogy cigiztél, hàt tedd ôssze a két kezed. De ez nem azt jelenti hogy nem tôrténhetet volna komoly baj és hogy nem kockàztattad a terhesség alatt a baba egészségét! En is cigiztem de azonnal letettem amint megtudtam hogy babàt vàrok. Szerintem ez a minimum amit megtehetûnk a baba egészségének érdekében. Szerintem az ilyen kismamàk felelôtlenek és még nem értek meg az anyasàgra.

14 hetes kismama

2011. febr. 27. 23:28
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm végig dohányozta a terhességet. Ő 20 percenként gyújtott rá. Hiába beszélt neki a doki és a védőnő, inkább leváltotta őket. Ha valaki megkérdezte tőle, hogy miért dohányzik terhesség alatt, akkor azt mondta, hogy őt nem érdekli. Pedig tervezett baba volt! Szörnyű volt látni, hogy mennyire nem érdekli a babája egészsége! Még szülés közben, vajúdás közben is kiment rágyújtani. Szerintem, aki gyereket akar, az ne legyen ennyire önző, az ne csak saját magára gondoljon! Szerencsére egészséges gyermeke született, el is van szállva magától, hogy ő bezzeg végig bagózta a terhességet és nincs semmi baja a gyereknek. De könyörgöm, vannak olyan betegségek, amelyek csak később jönnek ki! Most is cigizik a gyerek mellett és ilyeneket mond, hogy a gyerek jobb ha hozzá szokik, mert őt nem érdekli és akkor is rágyújt a gyerekkel egy szobában, egy autóban. Én akkor sem tudom megérteni az ilyen nőket és nem is akarom!

Én is terhes vagyok. Bármit eszek, iszok mindig azt nézem, hogy nem árt-e a babámnak. Ő az első és legfontosabb!

A nővérem is dohányzott, de mikor terhes lett, azonnal letette a cigit. A sógornőm már mikor eltervezték, hogy gyereket szeretnének, már akkor letette. És szerintem ez a normális. Aki gyereket akar, annak tisztában kell lennie azzal, hogy most már nem csak saját magáért, hanem egy másik emberért is felelős!

2011. febr. 28. 00:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Annyira felháborított ez az egész riport tegnap, hogy egész éjszaka azt álmodtam, hogy bagózok nagy hassal.... :-DDD

Én is cigiztem 15 évig, de amint kiderült, hogy baba azonnal letettem, és nem írom alá, hogy ez lehetetlen. Sokan jönnek azzal, hogy anyjuk idejében is bagóztak. De mondta a doki, hogy akkor ez követendő? Már annyival felvilágosultabb világban élünk, és tudja mindenki, még ha nem is ismeri be, hogy káros!!!!!

A főnököm, mikor látta, hogy letettem a cigit csak annyit mondott "itt kezdődik a szülői felelősség". Nekem ennél nagyobb bókot senki nem fog mondani azért mert azonnal leraktam a cigit.

2011. febr. 28. 06:42
 15/20 anonim ***** válasza:
18%

Muszáj nekem is erre a kérdésre reagálnom...

Én nem vagyok aktiv dohányos hetente 4-5szálat szivok el a leggyengébb fajtából,de amikor tavaly augusztusba teherbe estem egyből letettem szó nélkül mert a környezetem is terhesen cigiztek és én mint szakértő felvázoltam a kockázatokat a babával kapcsolatba,előttem eldobta a cigis dobozt de később ugyanúgy elővette és cigizett és mérges voltam,de egészséges szép babák születtek...

Na most mikor kiderült h én is babát várok persze egyből le a cigit,nem kávéztam,meg amit kell egészségesen táplálkozni,naponta egy 15-20percet sétálni stb. és mit értem el vele október végén az operációs asztalon feküdtem,elhalt terhesség,paraméterek megvannak minden rendben cs ép a szive nem vert a picikémnek...

Utána kérdezősködtem többeket h terhesség alatt cigarettáztak-e v sem?és mind azt mondta hogy igen és minden rendben van a gyerekével...na én besokaltam.

Most megint terhes vagyok és megfogadtam magamnak h nem fogok változtatni magamon,mert ez egy terhesség nem betegség h mindenről lemondjak és ne csinálhassak azt amit amúgy is megszoktam...kiváncsi leszek a fejleményekre októberre vagyok kiirva szülésre.

És...ami a legrosszabb visszajelzéseket kaptam nem rég az ugye az volt h itt nekem papolt a nem szabad cigizni terhesség alatt amott meg ő mit ért el?elgondólkodtató...

2011. febr. 28. 09:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

06:42 es nél a pont, se több se kevesebb!!!

ITT KEZDŐDIK A SZÜLŐI FELELŐSSÉG!!!!

2011. febr. 28. 09:29
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

8 évig bagóztam, tavaly volt olyan, hogy napi 2-3 doboz is meg volt, de a napi egy dobozt mindig elszívtam. December 20-án állapították meg a terhességet, azóta nem szívtam, pedig múlt héten az idegesség, a stressz és a veszekedések majdnem rávittek, de nem voltam hajlandó cigit venni.

Ne haragudjatok dohányos kismamák, tudom többen vagytok itt a gyk ilyenek, de én csak sajnálni tudlak titeket, de legfőképp a babátokat. Itt írta valaki, hogy 2-3 szálat szív naponta, mert a doki megengedte, mert az ideg többet ártott volna a babának mint a cigi. Bocsi, de én nem hiszek már az esti mesékben. Egy nagyon ideggyenge ember vagyok, még is van annyi felelősség érzetem, hogy egy kisembert nem teszek ki az én káros szenvedélyeimnek. Nem vagyok önző.

2011. febr. 28. 10:29
 18/20 Andrea1987 ***** válasza:
Én se hiszem el,hogy nem lehet lerakni a cigit terhesség alatt!!Nekem az volt az első dolog hogy kidobjam a cigit a kabátomból,amikor megláttam a 2 csíkot a teszten.Szerintem csak akarat kéne hozzá,meg hát jobban belegondolni,arra a kis életre aki odabent növekszik!Most ezzel nem akartam bántani senkit!Üdv 22 hetes kismami.
2011. febr. 28. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
9:26 os! Sajnàlom hogy meghalt az elsô babàd, de nem gondolod hogyha az elsô meghalt ugy hogy nem cigiztél akkor mennyivel nagyobb kockàzatot vàlalsz ha cigizel? Mit akarsz elérni ezzel hogy most dohànyzol? bosszut àlni? kin? a gyereken? Ne haragudj de igy se tudlak megérteni.. Neked annàl jobban vigyàznod kell! Jobol mondom nem pedig sértegetni akarlak. Kivànom hogy egészséges szép babàt hozz a vilàgra, és hogy dobd el a cigit !
2011. febr. 28. 11:36
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!!
2011. febr. 28. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!