Mit szóltok a napló riporthoz? Ennyi a dohányos kismama!?
Én ezzel úgy vagyok, hogy mindenki azt csinál a saját testével, amit akar. Nincs jogom beleszólni, hogy mit csinál. De, ettől még nem értem meg őket. Ennyire nehéz letenni a cigit várandósan?! Van, akinek biztosan, na de tényleg ennyi kismamának... Sok kolléganőm is dohányzik terhesen. Van, amelyik más téren sem vigyáz magára, nem szed vitamint, nem eszik normális, tápláló, főtt ételeket, és mellé füstöl is, mint a gyárkémény. Egy másik pedig tudatosan készült a babavárásra, mégsem hagyta abba a dohányzást, és nem napi 1 szálat szívnak el.
Számomra inkább az a felháborító, hogy nem tudok menni sehová, ahol ne botlanék füstölgőkbe. Az aluljáró bejárata, egy kávézó (tény, az én döntésem, bemegyek-e vagy sem), de még a kórház bejáratánál is ott állnak a bagósok, ahová muszáj bemennem, de ezt csak füstfelhőn keresztül tehetem.
Én is így vagyok ahogy Te, egyből le tudtam tenni, azóta a látványa is irritál!
Igen, azt mondta, hogy megfeketedik a méhlepény, de ez nem befolyásolja a babát semmiben! JAAAA!!!!
Én is hallottam, hogy napi 3 szálat lehet, mert....
de meg bírja állni, hogy ne legyen több 3-nál? És ha igen, akkor azt a 3et nem lehet elhagyni?
Még hogy a dohányzás nem befolyásolja a babát???
"A dohányzáskor keletkező szénmonoxid átjut a magzatba és csökkenti a vér oxigéntartalmát. A dohányzó kismamák újszülöttjeinek súlya átlag 200 grammal kevesebb, mint a nemdohányzóké. Gyakoribb a koraszülés. A nikotin érösszehúzódást okoz, ezáltal egyetlen szál cigaretta elszívása órákra beszűkíti a méhfal ereit, ezáltal csökken a méhlepény vérellátása, így a baba táplálék és oxigénellátása is. Kimutatható, hogy a dohányos kismama méhlepénye sokkal gyorsabban érik és ezáltal öregszik el. Idő előtt meszesedik el."
Kedves Utolsó! Először is nagyon örülök, hogy végre olyan választ is olvasok, aki beismeri, hogy dohányzik. Nyilván az a természetes, hogy valaki leteszi a cigit, ha babát vár, de itt mindig csak azt olvasom az ilyen jellegű kérdéseknél, hogy hú, meg ha... Szeretem ezt az oldalt, de nem akarom elhinni, hogy ide csak a tökéletes, makulátlan anyukák írnak.
Az én anyukám is dohányzott, amikor pocakos volt velem-nyilván kevesebbet, mint előtte-mégis 3350 g-mal és 56 cm-rel születtem, ja és egy héttel túlhordott. Hát ennyit a kicsi súlyról és a koraszülésről. Tegyem hozzá, valószínüleg cigi nélkül sem lettem volna nagyobb, mivel anyu és apu is 160 cm körül van.
Sziasztok!!!én most vagyok a 30.hétben,és én is bevallom hetente 1szál cigit elszívok,persze ugy,hogy senki ne tudjon rola,mert akkor hallgathatnám,hogy hogy lehetek ilyen hulye. :S De nem tehetek rola,ha megkívánom,és néha ugy felhuz a kornyezetem,hogy egész nap fel tudnék robbanni,inkább elszívok 1cigit és megnyugszom.Persze olyankor lelkiiismeret-furdalásom van,de szerintem eszem annyi gyumolcsot meg zoldséget,hogy azt a heti 1szál cigit kompenzáljam.
Nem tudom,hogy mennyire teszem jol,de mondjuk olyan helyen dolgozom,ahol lehet dohányozni...Igyhát szívok én elég fustot,persze nem egész nap.
A terhességem elott 4évig cigiztem,de mikor megtudtam,hogy kisbabám lesz,az egyik naprol a másikra letettem.
Bár,azota betegesen végignézem az egész folyamatot,hogyha valaki elottem cigizik,ami szerintem meg már beteges. :)
De nekem annyira hiányzik,hogy le sem lehet irni.Tudom,minden a fejunkben dol el,de ha azt vesszuk,nem a saját elhatározásom végett szoktam le,hanem mert védeni akarom a kicsinkomat...
Udvozlettel: Bia :)
Sziasztok...
Nekem olyan visszataszító látvány,amikor egy kismama ,nagy pocival dohányzik.
Mondom úgy,hogy én is nagyon komoly dohányos voltam.
ezért gondolom azt,ha én a napi 2 doboz cigarettáról leszoktam,15 év után,akkor bárki letudna a babája és persze a saját egszsége érdekében.
Olyan szörnyű,hogy majd mikor megszületik a kis babaillatú csöpséget,az ember cigiszagúan puszilgatja...brrr.
Senkit nem akarok megbántani,nyilván mindenki maga hozza meg a döntést...
Szerencsések,akik egészséges bébit hoznak a világra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!