Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan kismamákkal szeretnék...

Olyan kismamákkal szeretnék beszélni akik Rh negatívak. Volt e valakinek emiatt problémája a babával?

Figyelt kérdés
Én második babámat várom,az elsővel nem volt gond,de a baj az hogy volt egy vetélésem mely után nem kaptam meg azt az anti-D injekciót.Most félek nehogy gond legyen és kilökődjön.
2009. febr. 16. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én B RH neg vagyok, első babám AB neg,(apa meg A RH poz. ) mondták ilyenkor ritka az ABneg. baba

Én is most készülök a 2. babára. Ha megkaptad az antiD-t nem lehet gond, és folyamatosan ellenőrizzék.

2009. febr. 16. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Húha,az gond lehet,hogy nem kaptál antiD-t a vetélés után.Nem beszéltél erről a dokiddal?Az első terességnél általában nem szokott gond lenni.A többedik terhességeknél fordulhat ez elő.Ha az elvetélt baba pozitívos volt,akkor elméletileg lehet gond.mindenképpen említsd meg mindenhol ahol szükséges.Én 3-at szültem,negatívos vagyok.Az első gyerekem szintén neg,a másik kettő pozitív.De mindkettőnél kaptam adniD-t.Sőt,a középsővel végeztek amniocentézist,azután is adtak.

Mennyi idős terhes vagy?Ha van ellenanyag a szervezetben,az ellenségként kezeli a magzatot,és megpróbálja kilökni,elpusztítani.menj orvoshoz mindenképpen ezzel,ne hagyd felületesen kezelni.

Minden jót nektek,jó egészséget.

2009. febr. 16. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Hány hetesen volt a vetélésed? Ha nagyon korai a vetélés nem adnak mindig anti d-t.Vagy nem voltál orvosnál?Az apuka milyen vércsoportú.Nekem két vetélésem volt az egyiknél én sem kaptam,azóta született már egy egészséges babám.
2009. febr. 16. 11:08
 4/10 A kérdező kommentje:
A vetélés kb 6 hetesen történt én B negatív az apuka 0 pozitív
2009. febr. 16. 11:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Én A Rh- vagyok,a párom A Rh+,a 10éves kislányom pedig A Rh+ vércs.-ú lett.Sajnos ez a legkellemetlenebb ,vagyis amikor az anya --os ,az apa pedig +-os.Állítólag a 10 évvel ezelőtti szülésem után megkaptam az ellenanyagot.Nekem is volt egy vetélésem 7hetesen és a nőgyógyászom váltig állítja,hogy ezután a missed ab után is megkaptam ezt az oltást.Te honnan vagy olyan biztos benne,hogy nem kaptad meg,ezt minden negatívos páciensnek meg kellene kapnia.Mindenesetre ahová mész ,védőnői szolgálat,nőgyógyász,vérvétel...mindenhol nyomatékosan hívd fel rá afigyelmet.Nekem pl. minden egyes vérvételnél vizsgálják,az ellenanyag kimutathatóságát. 23 heteske
2009. febr. 16. 11:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadónak:nekem is tíz éves az első gyerek,a vetélésem tavaly volt és a korházi zárójelentésen nem volt feltüntetve sehol,miután a doki elvégezte az egészségügyi kaparást csupán antibiótikumot kaptam.Egyébként nem Magyarországon élek(az elsőt ott szültem)és itt sajnos nem igazán vigyáznak erre,én pedig annyira ki voltam akkor készülve hogy csak rá pár hétre jutott eszembe ez a dolog.
2009. febr. 16. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia én is negatívos vagyok. Sőt az apuk a is az .Mégis az első terhességemnél a szervezetem ellenanyagot termelt sajnos 11-hetesen volt a vetélésem az első terhességemnél.Elvileg kellett,hogy kapjál injekciót ,bár nem irtad le ,hogy korházba kerültél e a vetéléskor.Sajnos a zárőjelentésemre nekem sincs feltüntetve .Én is bizonytalan voltam .Mindenképp beszélj az orvosoddal.
2009. febr. 16. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:

2 negatívos embernél nem termel a szervezet ellenanyagot.

Ezt onnan tudom,hogy a nagyobb gyerekem az első házasságomból való,és a volt férjem is neg,és én is.A gyerek is neg lett.Ez esetben semmit nem tesznek,antiD-re sincs szükség,nem is adtak szülés után sem.

A vetélésednek valószínű más oka volt.

2009. febr. 16. 13:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolónak.Nem szeretnék veled vitatkozni ez nem az az oldal.Én voltam a korházban nem más.Nem hiszem ,hogy a nőgyógyászom viccből adott anti-d injekcóit.Megnéztem a párom kiskönyvét is és negatívos ő is.Mégis meg lett a baj ,de hála most vagyok a kisfiammal a 35-héten és minden rendben. Minden vérvételkor ellenanyag szűrést végeznek.Ha szerinted nem ez volt a fő ok akkor miért van szükség folytonos ellenőrzésre???
2009. febr. 18. 14:57
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt vannak a lehetőségek.

2 negatív embernek nem lehet pozitív gyereke.Tehát ellenanyag sem termelődhet az anya szervezetében.Én is RH neg vagyok.De ha az anya neg,és az apa is biztosan neg,akkor nem is néznek pont ezért egyszer sem ellenanyagszintet,mert lehetetlen,hogy jelen lenne az anyuka vérében.Ez csak az esetben lehetséges,ha az RH neg anyukának RH poz a babája.

Sőt,ha anyuka poz,apuka neg,és a gyermek apuka vércsoportját örökli,akkor sincs baj,csakis fordított esetben.Csak RHneg anyuka,és RH poz apukánál áll fenn az összeférhetetlenség,de csak abban az esetben,ha a baba az apa poz vércsoportját örökölte.

Tehát ha Te is,és a párod is negatív vércsoportúak vagytok,akkor kizárt az összeférhetetlenség,nem lehetett ellenanyag a szervezetedben.

Utolsó előtti voltam.

2009. febr. 18. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!