Olyan kismamákkal szeretnék beszélni akik Rh negatívak. Volt e valakinek emiatt problémája a babával?
Szia!
Én B RH neg vagyok, első babám AB neg,(apa meg A RH poz. ) mondták ilyenkor ritka az ABneg. baba
Én is most készülök a 2. babára. Ha megkaptad az antiD-t nem lehet gond, és folyamatosan ellenőrizzék.
Húha,az gond lehet,hogy nem kaptál antiD-t a vetélés után.Nem beszéltél erről a dokiddal?Az első terességnél általában nem szokott gond lenni.A többedik terhességeknél fordulhat ez elő.Ha az elvetélt baba pozitívos volt,akkor elméletileg lehet gond.mindenképpen említsd meg mindenhol ahol szükséges.Én 3-at szültem,negatívos vagyok.Az első gyerekem szintén neg,a másik kettő pozitív.De mindkettőnél kaptam adniD-t.Sőt,a középsővel végeztek amniocentézist,azután is adtak.
Mennyi idős terhes vagy?Ha van ellenanyag a szervezetben,az ellenségként kezeli a magzatot,és megpróbálja kilökni,elpusztítani.menj orvoshoz mindenképpen ezzel,ne hagyd felületesen kezelni.
Minden jót nektek,jó egészséget.
2 negatívos embernél nem termel a szervezet ellenanyagot.
Ezt onnan tudom,hogy a nagyobb gyerekem az első házasságomból való,és a volt férjem is neg,és én is.A gyerek is neg lett.Ez esetben semmit nem tesznek,antiD-re sincs szükség,nem is adtak szülés után sem.
A vetélésednek valószínű más oka volt.
Itt vannak a lehetőségek.
2 negatív embernek nem lehet pozitív gyereke.Tehát ellenanyag sem termelődhet az anya szervezetében.Én is RH neg vagyok.De ha az anya neg,és az apa is biztosan neg,akkor nem is néznek pont ezért egyszer sem ellenanyagszintet,mert lehetetlen,hogy jelen lenne az anyuka vérében.Ez csak az esetben lehetséges,ha az RH neg anyukának RH poz a babája.
Sőt,ha anyuka poz,apuka neg,és a gyermek apuka vércsoportját örökli,akkor sincs baj,csakis fordított esetben.Csak RHneg anyuka,és RH poz apukánál áll fenn az összeférhetetlenség,de csak abban az esetben,ha a baba az apa poz vércsoportját örökölte.
Tehát ha Te is,és a párod is negatív vércsoportúak vagytok,akkor kizárt az összeférhetetlenség,nem lehetett ellenanyag a szervezetedben.
Utolsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!