Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen a dél pesti kórházban...

Milyen a dél pesti kórházban a szülészet?

Figyelt kérdés

Milyenek a körülmények? azt hallottam hogy egy szekrény sincs ahová a kórházi dolgokat tehetnéd,vagy hogy esetleg lophatnak is

igazt lenne ez?

2011. febr. 25. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
En is ott fogok szulni, erdekelnek majd a valaszok.
2011. febr. 25. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Huh lányok, nem akarok senkit megijeszteni, de én sok rosszat hallottam a dél-pestiről. Én magam sosem voltam, és nem is a szülészetről hallottam, úgyhogy remélem, veletek minden rendben lesz ott.
2011. febr. 25. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:

2008-ban ott szültem,nálam nem volt semmi gond.Dokik,nővérek rendesek voltak,segítettek,egy-két csecsemőst kivéve,akiknek olyan volt minden baba,mint nekünk egy szelet kenyér... De ilyen biztos mindenhol van.

Ágyak mellett vannak (legalábbis akkor még volt) szekrények mindenkinek,oda be lehet pakolni.Tőlem nem loptak el semmit,mi jó csapat voltunk a szobába. :)

Ha a szülészeti részleg érdekel,onnan nem sokat tudok mondani,mert császáros voltam,szülőszobát nem láttam,csak a vajúdót.Függönyösben voltam.

Két hét múlva szülök ott újra, most látogatási tilalom van,remélem addigra megszüntetik. :)

Nem tudom mennyit segítettem,de ha esetleg van még kérdésed,nyugodtan írj,hátha tudok segíteni (bár 2008 óta hallottam h rengeteget változott a helyzet,csak nem tudom még én sem,h miben.).

Minden jót.

Üdv.

37+2 hkm

2011. febr. 25. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:

2000-ben szültem első gyermekemet ott.

Azóta is, ma is beépített szekrénysorok vannak, nem rideg kinézetű, mint pld. a János Kórház a csempéivel vaságyaival. Ez egy jónak mondható dolog. Nyilván az emberek jönnek-mennek, használódik minden. Az egész kórházat most újítják részleteiben, nyílászárók cseréi, új járólapok, jövőben az egész aula, információs részleg modernizálása stb. Lopás mindenhol van. Máshol is. Akárhol járunk.

A szülészet 4 szülőszobából, vajúdóból/örzőből/vizsgálóból egyéb helységekből áll. Minden szoba kellemesen útorozva berendezve, már akinek egyébként a szobákhoz tartozó szülőágy nem rettent el. Ez kórház. 1 szoba franciaágyas + sarokkádas. Vízben még nem lehet szülni. A szülésznők mind profiknak tűnnek és a vezető vállalja is értük a felelősséget, ugyanis Budapesten egyedül itt vezethet le EGYEDÜL szülésznő szülést. Kérésre lehet csak szülésznő vagy orvossal történő szülés. Megválasztható póz (kivéve vízben) stb.-stb. A gyermekágyas rész 4-5 ágyas szobákból áll, kb. 3-4 egy ágyas szoba van, ahol nem kell napi díjat fizetni, van egy 10-15e Ft-os összeg, amivel az Alapítványukat "kell" segíteni cserében. A több ágyas szobákban saját fürdőszobák vannak.

Érdemes szülőszoba látogatásra menni, ez egy dolog, hogy nagyjából körülírom. Én mindenesetre fontosnak tartom a mentalitást, ami a néhány ott töltött napot övezi. A többi eszközbeli, tárgybeli ellátottságot egy budai kórházzal összehasonlítva is ahogy előzőleg írtam itt sokkal otthonosabbnak tartom.

2011. febr. 25. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:

sziasztok!

én 4-gyereket szültem ott 1995-ben az elsőt és 2009-ben az utolsót, szerintem szuper a szülészet és a csecsemős osztály is! minden kórteremben van szekrény és fürdőszoba/wc pelenkázó a babáknak stb...

a szülőszobák 1-személyesek magnó, szekrény vajúdó ágy, szülőágy (én pl szülhettem ülve) szóval tényleg jó a szülésznők profik és rendesek! kaptam még homeos bogyókat és borogatást is és mindezt fogadott szülésznő nélkül az ügyeletes látott el!

szerintem ne aggódj tényleg jó és persze ha akarsz a babáddal lehetsz fizetős külön szobában is

2011. febr. 25. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt lehet barangolni:

[link]

2011. febr. 26. 15:06
 7/9 ragnarok1 ***** válasza:
Én teljes mértékben lebeszélnélek a Dél pestiről... Ez év augusztusában szültem. Mivel a gyermek ágyas osztály tele volt, a terhes patológiába raktak. Ott 4 ágyas szobába raktak... A szomszéd szoba társaink a mi ajtónknál cigiztek, és se az orvosok, se a nővérkék nem szóltak nekik, mi hiába kértük. Mi meg szinte ki se mehettünk. Az orvosok, ápolók mind egyik szobatársamnak és nekem is tettek megjegyzéseket. A szülés levezetésénél egyedül vajlúdtam, csak mikor sikítottam ( hirtelen jött a toló fájás ) akkor fáradtak be. A lányomat először a páromnak adták oda, aki a korházi bent lét alatt szinte megnézni se engedték neki.... A szülés levezetésére visszatérve, mikor varrtak, érzéstelenítő nélkül, közölte az orvos, hogy ki áll a " pics@mból " a tű, illetve, hogy ne emelgessem a seggem, mert ő 48 órája ott van és ha még 1 x fel merem emelni itt hagy a pics@ba... Mind ezt, úgy, hogy a párom bent volt. Akkor véletlen összevéreztem a mosdót.. és szülés után fel takaríttatták velem, és a páromat semmi kép nem akarták engedni segíteni. Tehát ennyi a szülészeti személyzetből.. Lopni mondjuk nem loptak tőlem semmit. Bocsánat a hosszú válaszért, de így se írtam le mindent. Gondolom már annyit nem ér a válaszom mert rég tetted fel, de lehet, hogy még másnak jól jön. Végeredményként, én soha többet nem szeretnék a Dél pestiben szülni. Lehet, hogy másnak pozitív élményei vannak... De ez az enyém.
2011. okt. 15. 12:23
 8/9 anonim ***** válasza:

02.25. 19:38 vagyok

Megszültem márciusban.

Sajnos a vártnál nem jó élményekkel. Nem a szüléssel volt gond szerencsére, hanem azzal, hogy hiába voltunk szülőszoba látogatáson, ahol szinte ámultunk a lehetőségektől a kínálattól. Mivel hamar jött babám (2. gyermekem), hirtelen betettek a "legrosszabb" szülőszobába, kb. mint egy sima rendelő, ősrégi szülőággyal. A többi kádas, állítható, hiper-szuper szobák foglaltak voltak, mosolyogva sétálgattak benne a vajúdó vagy készülő kismamák. Szerencsére a gyors szülés valamennyire elvette a figyelmemet a hánycsillagú szülőszobáról. A szülés ellátásánál szerencsém volt, mind szülésznővel, mind ügyeletes orvossal. Egyiket sem fogadtam. Csak szülésznő vezette le a szülést egy plusz gyakornokkal. Az orvos látott el utána. A kezdethez hasonlóan és kikerültem a folyosóra megfigyelés 2 órájára. Azt sem tudta férjem, hogy takargasson, hiszen apukák is jártak keltek szabadon a folyosón a párjukkal vagy nélkül. A közszemle nem esett jól. A gyermekágyas rész iszonyat volt. Szerencsés szobában, kedves anyukákkal, viszont x. napon belázasodtam. Az egyik szülésznő azt mondta, hogy nem kaphatom meg valószínű majd a babám szoptatásra. A másik azt mondta hülyeség, a harmadik az elsőt szidta. A csecsemősök szintúgy, az ügyeletes orvost nem lehetett előkeríteni. Az első -osztályra beosztott- szülésznő, csúnyán nézett rám, mert segítséget kértem, húzta a száját elég határozottan, mígnem elsírtam magam. Semmi nem történt, védőnő minden egyéb felvonultatott szakembergárda jött-ment és bajommal nem foglalkoztak. Találgattak... Mígnem be kellett hívnom a férjem, hogy az osztályvezető főorvos végre foglalkozzon velem, mert nem volt ok nélküli a lázam. Megvizsgált. Pedig előtte megtisztálkodtam. Közölte, büdös vagyok... majd vérvétel történt és Augmentin kezelésbe kezdtek. Így mentem haza. Csalódtam.

2011. okt. 22. 00:58
 9/9 Oly válasza:
Szülészet teljesen felújitott, nincs ˇfüggönyös" szoba, mindwgyik toloajtós. Terhespatológia-gyerekágyon zárható szekrényed van, és ha kint hagyod a pénzed csak magadra vess, az utcán is lopnak, nem válogathatnak aki a körzetbe tartozik azt el kell látniuk. Rákérdeztem évekóta nem volt ijen jellegű, de a folyosóról és a kinti Wc ből minden fémet elvisznek, még a küszöböt is. De erről csak mi azaz a betegek és hozzátartozóink tehetnek. Teljesen kultúrált, rendezett, tiszta az egész nögyogyászat-szülészeti rész.
2012. jún. 13. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!