Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A gyakori keményedésektől...

A gyakori keményedésektől nyílik vagy nyílhat a méhszáj? Ti, hogy tapasztaltátok?

Figyelt kérdés
37 hetes vagyok és sokat keményedek (napi 10-12 biztosan megvan bár nem számolom), de a dokim csak a jövő héten fog megvizsgálni. Kíváncsi vagyok esetleg nyitva lehetek-e ettől.
2009. febr. 14. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is sokat keményedek már vagy 4 hete, és azon kívül hogy a méhnyak kezd megérni, teljesen zárt vagyok.. sajnos.

40 hetes kismami

2009. febr. 14. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

A keményedés önmagában nagyon ritkán okoz problémát. Ha esetlen fájdalommal, görcsöléssel jár, akkor nagyobb ok lehet az aggodalomra! A napi 12 nem sok, sőt! Óránként is lehet ennyi!

Ha aggódsz, akkor jelentkezz hamarabb a dokinál, bár szerintem nincs gond! :) Minden jót!

2009. febr. 14. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:

szia

én a 35.héttől folyamatosan keményedtem, és a 39.héten teljesen zárt voltam mikor elfolyott a magzatvízem.

2009. febr. 14. 20:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondta a dokim, igaz az még kb. 32 hetesen volt, hogy ha napi 10-nél több a keményedés azért feltétlenül szóljak neki.

Nem baj már ha kinyíltam szerintem, sőt örülnék neki. Csak jó lenne tudni, kíváncsi vagyok. Hétfőn töltöm a 38-at.

2009. febr. 14. 20:37
 5/7 A kérdező kommentje:

Mármint a 38 hetet :-).

Köszi az eddigi válaszokat, akkor úgy látom semmire nem jó ez a keményedés csak arra, hogy kellemetlen legyen. :(

2009. febr. 14. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
20.32-es vagyok. Azért ezt még leírom. Anyukám velem már a 36-37. héttől nyitva volt 2 ujjnyira! És túl is hordott 6 nappal!!! Otthon volt végig (otthon is születtem, mert nem volt idő bemenni a kórházba), ja és a nővérem 2 éves volt. Szóval ha esetleg kinyilsz, akkor sem lesz óriási baj! :)
2009. febr. 14. 20:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy a keményedés tulajdonképpen méhösszehúzódás, ami elősegíti a méhszáj nyílását és az a a jó, ha keményedik sokat (többet) a végén már a poci. 39hetes vagyok, de amióta ezt mondta nem is keményedek egyáltalán...pszichés tiltakozás a szülés elől ... :)
2009. febr. 15. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!