Mikor kell a mellszívó?
ha valamiért fenn akarod tartani a tejtermelést
ha visszamész dolgozni - korán- de a tejet kapja
ha növelni akarod a tej mennyiségét
ha a baba nem tudja v.mi miatt a mellből meginni.
stb.
ha semmi probléma a szoptatással, akkor nem kell a mellszívó, hacsak nem akarsz tejleadó lenni vagy nem akarsz fagyasztani.
az előző válaszhoz: szerintem ha nem szívja ki a baba (nem azért, mert nem bírja kiszívni, hanem mert jóllakott már), akkor éppen azért nem kell a mellszívó, mert tönkreteszi a kereslet-kínálat egyensúlyát, és éppen állandósulni fog a tejtöbblet.
én sokat használtam a mellszívót, és utáltam, mindig mosogatni, fertőtleníteni, mellet mosni stb. csak akkor használd, ha szükség van rá!
kerselet-kínálat:
a kisbabának amennyi tejre van szüksége, annyi tej termelődik az anya mellében.
Tehát a baba gyakrabban szopik, több tej lesz,ha kevesebbet, beáll kevesebbre
Ha mellszívót haszálsz, akkor felboríthatod ezt az egyensúlyt (abban az esetben ha mellette rendesen szopizik is a babád.)Viszont nem mindig áll át több tejtermelésre a melled olyan gyorsan mint a babád, erre egészen hamar rájössz, akkor érdemes rásegíteni a mellszívóval, mielőtt a baba jelezné.
tehát: kereslet -kínálat: amennyi a baba igénye-annyi tej termelődik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!