20 hetes kismama vagyok az elmúlt héten 2* vérzett az orrom, ez normális?
Figyelt kérdés
Terhességem előtt sohasem vérzett. Vérnyomásom inkább alacsony, mint magas. Ez miatt nem akarom az orvosomat zaklatni. Nektek is volt ilyen?2011. febr. 21. 09:05
1/7 anonim válasza:
Megesik, hogy terhesség alatt gyakrabban vérzik az orr, mert a hormonok hatással vannak a nyálkahártyára is, kiszárítják azt. Emellett a terhesség alatt a simaizmok lazábbak (így a vérerek falai is), így azok kitágulnak, ezzel elősegítve a gyakoribb vérzéseket. Pl. rajtam állandóan kék-zöld foltok voltak, már egy enyhébb nyomás hatására is... már szégyelltem magam, néha úgy néztem ki, mintha összevertek volna, én meg nem is tudtam, hogy ott a folt :S
3/7 anonim válasza:
Nekem is vérzett kétszer, először megijedtem, de közölték, hogy normális terhesség alatt. Előtte 3x vérzett életemben, azóta sem vérzett. Ne aggódj!
4/7 anonim válasza:
nekem is sokat vérzett terhesség alatt, azota sem és előtte sem. szedjél c vitamint, valamit segít. de ne izgulj ez teljesen normális
5/7 anonim válasza:
Nekem végig vérzett az egész terhesség alatt minden nap, éjjel is. A háziorvosom írt fel kenőcsöt rá, de vény nélkül is kapható, Unguentuum nasale a neve, ezt kell reggel és elalvás előtt belekenni az orrodba. Mérsékelte, utána már csak az orrfújásom volt véres.
6/7 anonim válasza:
Dettó, ha kifújom mindig véres. Influenzával együtt kezdődött, gusztusos volt :/. De ez legyen a legnagyobb bajom, tényleg. A vérnyomásom meg 2 napja mértem, 90/60, úgyhogy nem attól van. :)
7/7 anonim válasza:
Én 25 hetes kismama vagyok. kb 3 hete kezdődött nekem is, eleinte csak ha kifújtam, akkor láttam, hogy véres, majd egyik nap a munkahelyement voltam és szó szerint ömlött a vér az orromból. Azonnal haza, irány a doki, megmérte a vérnyomásom 115/70 volt. Azt mondta nincs gáz, kaptam Rutascorbint, 1 hétig szedtem reggel este 1-1. Azóta semmi, de még csak nem is véres egy picit sem. Sok párologtatás, és semmi izaglom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!