32 hetes terhes vagyok. Tényleg igaz, hogy a sok narancs evéstől a baba besárgul? Én napi szinten eszem a narancsot és a mandarint és van hogy egy nap megeszek 4-5 narancsot és 10-15 mandarint. Szóval érdekelne mi igaz ebből.
A C-vitamin normál állapotban is nagyon fontos, de a terhesség alatt annál inkább, hiszen csökkenti a vetélés, vérzések kockázatát, az orrvérzést és a fogszuvasodás esélyét is. Legjobb forrásai a narancs, citrom, zöldpaprika, de meglehetősen nehéz csupán az étkezéssel fedezni a szükségletet, ezért fontos a tabletta formájában történő utánpótlás is.
Ki mondta? Hol olvastad?
Én annyira kívánom, napi 4-5 db-ot is megeszek.
A banántól meg besárgul? A paradicsomtól pedig piros, az étcsokitól meg néger gyereked lesz????
Ekkora baromságot!!!
:)
Ekkora badarságot.
Max a vizeletedben megjelenik a c vitamin, de a baba nem sárgul be. Ha meg igen, az természetes élettani jelenség, ami nem a narancsnak köszönhető:)
lehet,hogy hülyeség de és soha nem hallgatom meg más kismama okosságát épp ezért,szerencsére egyedül vagyok mindig kismama a védőnőnél,de az előző terhességemnél sokan voltunk:mindig olvastam vagy olyan anyukával beszélgettem aki értelmes gondolatokat közvetített.Nem vagyok bunkó,csak nem szeretem amikor ijesztgeti az egyik kismama a másikat,aztán meg mindenki tátott szájjal figyel utána rohan haza,hogy mekkora rémségek várnak még rá!Pl:egyik kérdés ehetek terhesen reszelt almát?Nem fogok elvetélni miatta?
amúgy én a lányommal szinte csak gyümölcsöt tudtam enni,főleg kivit(nem lett srek a lányomból),most az emésztésem miatt rengeteg narancsot eszem!Boldog baba várást !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!