Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is írt fel az orvosa...

Másnak is írt fel az orvosa hasi görcsökre, fájásra magnézium helyett Citro kalciumot?

Figyelt kérdés
11 hetes vagyok a 4. héttől görcsöl ,fáj a pocakom magnéziumot szedtem rá, jó is volt. A védőnő mondta, hogy irassak a háziorvossal magnéziumot mert úgy olcsóbb. De ő kalciumot írt fel (állítólag nincs is támogatott magnézium) és azt mondta ez is jó ugyan arra mint a magnézium. Most nem merem beszedni mert a kálcim mégse magnézium!! Vagy tényleg jó lenne helyette?
2011. febr. 20. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nem értem, hogy miért mondta neked az orvos, hogy nincsen támogatott magnézium, nekem is a terhesgondozóban szoktak felírni, 9 doboz (10db van egybe) 1300Ft, szerintem elég olcsó. Magnesii Citrici a neve. 500mg-os.
2011. febr. 20. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Miért a háziorvossal írattál?

Nekem mindkét terhesség idején az elejétől fogva napi 3*1 Magnesii Citricit kellett szednem. Ezt receptre is veheted, és anélkül is, és az összes többi magnézium készítmény közül ez a legjobb!!!

Nőgyógyász írta ki, minden hónapban 10 dobozzal. Vele irasd ki, hozzá úgyis miinden hónapban mész.

De mondom, addig tudsz venni recept nélkül is!

2011. febr. 20. 14:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi a válaszokat! Sejtettem én, hogy ez a kalcium nem lesz jó...szerintem eltévesztette...

Egyébként meg a nőgyógyim nem értem miért nem írta fel?? Megvetette velem a 2x olyan drága Magne B6-ot! Legközelebb megreklamálom. Ja és azért a háziorvossal irattam mert épp arra járt a párom és megkérte, ő meg felírta...valaki eltévesztette:-)

2011. febr. 20. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Na igen, a legtöbb nődoki nem írja fel, merthát az munka nekik. Míg a mg b6ot nem kell kiírnia, csak ajánlania.

Ha meg mégsem írja ki, a háziorvossal is ki tudod ám íratni, de tényleg a mg citrici legyen:)

2011. febr. 20. 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:
A sok magnézium szedésről csak annyit.... és ezt sajnos nagyon kevesen tudják, hogy az erős fogyasztása (ami terheseknél általában fent áll), kalcium hiányt tud okozni. A magnézium felszívódásához kell a B6 vitamin, ez ok., ezt mindenki tudja, de hogy a túl sok magnézium is elvonja a kalciumot azzal kevés orvos foglalkozik. Amikor sokszor görcsöl valaki, csak a magnéziumot emelik, holott kéne mellé vagy akár egy ideig helyette kalcium is. Szóval lehet, hogy az orvosod ilyesmi miatt gondolt kalciumra is. Én együtt szedem, és azóta nem görcsölök... csak magnéziumtól egyre jobban görcsöltem, pedig a végén már 8 db mange b6-ot ajánlott az egyik doki
2011. febr. 20. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!