Kismamák közvélemény-kutatás, válaszoltok?
Hánytál vagy nem a terhesség alatt?
Ha igen, akkor mikor, mennyit, mettől meddig?
Csupán érdekel, hogy kik vannak többségben, a hányós vagy a nem hányós anyukák:)
A két terhességem teljesen más volt.
első: kisfiú, kb 6-13 hétig este volt folyamatos hányingerem, néha hánytam és volt néhány nap, ha jól emlékszem a 8 körül, amikor napközben is hánytam
második: kislány, csak 1x hánytam, de a 12 hétig egész nap folyamatos hányingerrel küzködtem
Három várandósságom volt, mindhárom különböző:
1. fiú - majdnem egészen a végéig hánytam, kiszáradásos kórházba kerülésig.
2. lány - vele már kevesebbet hánytam, csak ha teleettem magam, kb. a 4. hónapig
3. fiú - vele is hánytam, többet, mint a lánnyal, de elviselhető volt. Kb. a 4. hónapig tartott.
Szia. Én nem hánytam, egyszer sem volt sem reggeli sem esti rosszullétem, émelygése. Az egyedüli terhességi tünetem az álmosság volt, de amúgy is nagy az alvásigényem :-)
Ja és kislány
No, én is leírom:
3 terhesség, 3 fiú.
Hányni nem hánytam, de a hányinger terhességről terhességre erősödött:) Az elsőnél csak émelygés a 11.hétig, a másodiknál émelygés, hányinger a 12.hétig, a harmadiknál hányinger a 24.hétig. Kajára általában enyhült.
1. lány: 6-12. hétig éjjel-nappal tartó egybefüggő hányinger, az a brutál fajta. 2szer hánytam (8. és 10. héten), a második után azt hittem, na nem is olyan vészes, legalább jobban vagyok. 2 órát tartott a megkönnyebbülésem.
2. lány: 6-14. hétig, 6. héten úgy, mint az első gyereknél, utána hányinger délután 5-től reggelig, napközben viszonylag jól voltam. Nem hánytam.
3. fiú: 6-14. hétig, 6-7. hét, mint az első gyereknél, majd 2 naponta volt olyan hányingerem, hogy feküdtem, a közbülső napokban talpon voltam, úgy, ahogy. Nem hánytam.
Egyébként én nagyon félek a hányástól, nem tudom, miért, (gyerekkoromban évekig hánytam szinte naponta allergia miatt). Ezért is viselem rosszul a hányingert. Inkább szülök, mint az.
2fiu, mindkétszer
kis hányigner- de nem minden nap, és nem volt zavaró sem
hányás nem volt
Hánytam hajaj :) Wc közelébe a nappaliban aludtam kislavórral mert sokszor ki sem értem. Már amikor tudtam aludni.
24 órás "reggeli" rosszulléteim voltak, és már a kaja gondolatára lett légyen bármi finomság ökölődtem.
6. héttől a 18.-ig az első nagy rúgásáig. Onnantól meg ugyancsak nem tudtam enni, mert a nagysága kirugdosta a gyomromból :) jó erős rúgásai voltak már akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!