Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetes terhes vagyok. A...

17 hetes terhes vagyok. A vérszegénység megelőzésére napi 1 dl jó minőségű vörösbort (sok vasat tartalmaz) iszok. Árt ez a babának?

Figyelt kérdés
2008. jan. 31. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem. Csak többet ne igyál. Ezt talán a dokid javasolat neked? Mert ha igen, ő csak tudja a dolgát, nem? :-))))))
2008. jan. 31. 13:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem iszol többet nem árt sőt, egészséges. Mindehol azt írják hogy az étkezés után nyugodtan meg lehet inni egy pohár bort.)
2008. jan. 31. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én dokim pontosan ezt javasolta!Nekem azt mondta, hogy jó vérképző.Ne aggódj, a dokik tudják mi a jó nehtek!
2008. jan. 31. 14:03
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Én úgy gondolom, hogy egy-két pohár bor, vagy sör, ha kívánja az ember nem árt a babának. Ha az ember előtte is meg szokott inni egy-egy pohárkával, miért ne inna terhesen is. Végülis lehet, hogy az emésztésnek is sokkal jobban használ, az étvágyat és a savháztartásodat is karban tartja.

Aki eddig nem ivott, ne terhesen kezdje el, aki pedig igen, az nyugodtan, de mértékkel fogyaszthat.

2008. jan. 31. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Én ha vashiányos lennék ,valamilyen élelmiszert választanék a bor helyett! Ugyanis a borról azt olvastam hogy belekerül a magzatvizbe. Szóval ha orvos mondaná, akkor sem innám. A sörröl hallottam hogy pár kortyot lehet inni. De a borról nem. 27 hetes kismama
2008. jan. 31. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Engem annakidején csak a töménytől tiltott el a védőnőm. Azt mondta, 1-2 dl sör vagy JÓMINŐSÉGŰ bor belefér.
2008. jan. 31. 20:00
 7/9 anonim ***** válasza:
1 dl. még nem árt meg, sőt nagyon egészséges, hisz tele van C vitaminnal, és ahogy te is mondtad vassal! De 1 dl-nél többet tényleg ne igyál, más alkoholt pláne ne, viszont igyál sok tejet attól gyönyörű lesz a kicsi bőre és erősek lesznek a csontjai!
2008. máj. 28. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Vashiányra, tulajdonképpen a piros termések a jók...:) például: paradicsom, eper...De árulnak pezsgőtablettát is!
2008. máj. 28. 13:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Terhesseg felenel jarok es a doki napi 1 dl vorosbort javasolt. Hat nekem is vannak ketsegeim igy bukkantam ra a te kerdesedre. Neked mar nem aktualis de figyelni kell hogy a calcium gatolja a vas felszivodasat igy tejfogyasztas es a vastabletta vagy akarmi mas kozott legalabb 2 oranak el kell telni. Ha jol szamoltam neked lassan meg is szuletik a baba. Remelem minden OK.
2008. jún. 4. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!