Olvastam, hogy a teljes vérképet a 8-12. héten kell megcsináltatni. A célja a vérszegénység kiszűrése. Mi történik ha vérszegény vagyok?
Jövő héten leszek 12 hetes még nem kaptam semmi féle beutalót, a védőnő azt mondta, hogy behozza, 3 hete várok rá.
Tehát semmiféle vizsgálaton nem voltam még, kiv. a terhesség megállapításán 8 hetesen.
De én tudom, hogy vérszegény vagyok, mindig is az voltam. Ilyenkor mi történik? Ráadásul a vérnyomásom is magas, terhesség előtt nem volt.
Akkor el kell kezdened kúraszerüen szedni a vasat - napi 2 szem- mert több hónap mire beépül. szüléskor már legyen ha nem lesz elég úgy se kapsz intravénásan szérum vasat hát nem egy leányálom én kaptam 5 adagot volt hogy 3. szorra tudták beadni az egyik adagot.
szóval szedd!
- akkor sird ki mert fontos rátok nézve a vérvétel.
belgyógyászatra is el kell majd menned arra a dokid ad beutalót.
szólj rá a védőnőre mert lehet hogy halott ha ilyen lassúúúúúúúúúúúú.
Az én védőnőmnek 17. hetesen jutott eszébe a teljes vérkép.
Tökéletes eredményem lett. Bár lehet azért, mert a doki 14.héttől + napi 2 vasat szedet velem a vitamin és a magnézium mellett. Úgy tudom vérszegénység esetén először vasat írnak, plusz valami vérképzőt esetleg.
ha a hegy nem megy mohamedhez... menj be személyesen te a védőnőhöz, mikor terhes fogadóórája van, és kérd el tőle a beutalókat. mert hogy az első vérvételre három vizsgálatkérő lap is kell, néznek vércsoportot és hepatitist is. a vérszegénységgel pedig az lesz, hogy írnak fel vasat, neked lehet, hogy emelt adagot, amit végig szedned kell terhesség alatt.
az se gond, ha magasabb a vérnyomásod kicsit, ez természetes, de ha már extrém magas, akkor azt is jelezned kellene a védőnőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!