Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ti egyetértettek az...

Kismamák! Ti egyetértettek az influenza elleni védőoltással? Én már sok ellenérvet is hallottam ezzel kapcsolatban így nem tudom mi lenne a helyes? (13 hetes kismama)

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 09:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Jaaaa, azt még lefelejtettem, hogy ha most beoltatod magad, 2 hét kell a védettség eléréséig, s 6-7- van vissza az influenza szezonból, szóval 4 hétért oltatod be magad, ezt is meg kell fontolni!
2011. febr. 16. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Én már védett vagyok :-) Van olyan, ami legyengített vírus, de van olyan is, ami split vakcina. Ez utóbbi ajánlott kismamáknak, az élő vírusos nem. Az oltás is okozhat G-B szindrómát meg még pár mellékhatást néha, de annak kisebb az esélye. Jó, nem vitatkozni akarok.
2011. febr. 16. 11:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem fogom fel vitázásnak, csak véleménycserének :) A kérdezőnek írtam, hogy 4 hétért oltatná magát... Egyébként nem ellenzem az oltást, de kevesebb érvet látok mellette, mint ellne, ennyi... Alényeg, hogy senki se keveredjen bele, s egészségesen várhassuk a picúrkánkat :)
2011. febr. 16. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, az a lényeg. Oltással vagy anélkül, de egészségesen. Igazán jó döntés nincs. Lehet, h most már én se oltatnék az idő szűke miatt egyébként..
2011. febr. 16. 11:56
 15/15 TKI Ibolya ***** válasza:
Már felesleges beoltatni magadat ezen még ősszel kellett volna elgondolkodni.Egyébként nem az influenzától kell a kismamáknak félni,hanem a szövődményeitől.Mivel ha szövődmény gyanánt fel lép mondjuk két oldali tüdő gyulladás akkor nem igazán tudnak mit adni rá még a kórházban sem ami ne ártana a babának.Sajna a szövődményekbe haltak bele tavaly is a kismamák nem magába az influenzába.Az immunrendszer pedig nem erősebb hanem gyengébb terhesen.Az oltás mellett is meglehet betegedni de sokkal gyengébb lefolyású lesz a betegség és jobban védett leszel a szövődményekkel szemben.Bár beoltatták volna magukat akik tavaly és idén is már bele haltak köztük kismamák és gyermekek!!!!
2011. febr. 16. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!