Terhesség alatt baj ha csak coca cola light-ot iszom?
Én úgy tudom, hogy édesítőszerrel készült dolgokat csak minimálisan lehet fogyasztani, a light cola pedig azzal készül. A terhességem előtt évekig napi rendszerességgel ittam én is ugyanezt, de ahogy megtudtam, hogy babát várok letettem a koffein miatt, pár hét múlva pedig olvastam az édesítőszer elhagyásáról. Ha nagyon megkívánom a colát, akkor inkább a hagyományosból iszok pár kortyot.
28 hetes kismama
Szia!
Én úgy tudom, hogy a cola több szempontból nem a legmegfelelőbb választás - koffein van benne, szénavas, ráadásul nem tudom, hogy a light-ot mivel édesítik, de pl. aspartam-ot nem nagyon javasolnak terhesen fogyasztani. Szerintem néha egy-egy pohár belefér, ha nagyon megkívánod, de inkább próbálj átállni valami másra.
Üdv.: 21 hetes kismami
Ne igyál, szerintem az édesítőszerekben olyan sok aromás és egészségtelen dolog van, minden csak nem egészséges. Nyugi azért nem hinném, hogy bármit is csinálna, de többet használsz magadnak és a babónak is,ha gyümölcsleveket iszol (100%) vagy te facsarod ki, vagy ásványvíz, főleg amiben sok a calcium és a magnézium. Néha természetesen belefér minden, de naponta nem ajánlanám semmi esetre sem. Igyál esetleg finom szörpöket, a herbáriának vannnak nagyon finom csipke, málna stb tartósítószert nem tartalmazó szörpjei.
jó babavárást!
Az édesítőszert tilos fogyasztani terhesen nem jó a szinezék és a tartósító sem. És a cola csak ezekből áll...
Igyál inkább ásványvizet, akár szénsavasat is, rostosat, teát, és tejet is:-)
Saját és babád érdekében:)
Ha nagyon kívánod, néha néha meg lehet inni egy -egy pohárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!