Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt baj ha csak...

Terhesség alatt baj ha csak coca cola light-ot iszom?

Figyelt kérdés
2008. jan. 31. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Én úgy tudom, hogy édesítőszerrel készült dolgokat csak minimálisan lehet fogyasztani, a light cola pedig azzal készül. A terhességem előtt évekig napi rendszerességgel ittam én is ugyanezt, de ahogy megtudtam, hogy babát várok letettem a koffein miatt, pár hét múlva pedig olvastam az édesítőszer elhagyásáról. Ha nagyon megkívánom a colát, akkor inkább a hagyományosból iszok pár kortyot.

28 hetes kismama

2008. jan. 31. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom, hogy a cola több szempontból nem a legmegfelelőbb választás - koffein van benne, szénavas, ráadásul nem tudom, hogy a light-ot mivel édesítik, de pl. aspartam-ot nem nagyon javasolnak terhesen fogyasztani. Szerintem néha egy-egy pohár belefér, ha nagyon megkívánod, de inkább próbálj átállni valami másra.

Üdv.: 21 hetes kismami

2008. jan. 31. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Inkább igyál bubi mentes vizet, esetleg gyümölcslét, capyt, teát. :)
2008. jan. 31. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne igyál, szerintem az édesítőszerekben olyan sok aromás és egészségtelen dolog van, minden csak nem egészséges. Nyugi azért nem hinném, hogy bármit is csinálna, de többet használsz magadnak és a babónak is,ha gyümölcsleveket iszol (100%) vagy te facsarod ki, vagy ásványvíz, főleg amiben sok a calcium és a magnézium. Néha természetesen belefér minden, de naponta nem ajánlanám semmi esetre sem. Igyál esetleg finom szörpöket, a herbáriának vannnak nagyon finom csipke, málna stb tartósítószert nem tartalmazó szörpjei.

jó babavárást!

2008. jan. 31. 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az édesítőszert tilos fogyasztani terhesen nem jó a szinezék és a tartósító sem. És a cola csak ezekből áll...

Igyál inkább ásványvizet, akár szénsavasat is, rostosat, teát, és tejet is:-)

Saját és babád érdekében:)

Ha nagyon kívánod, néha néha meg lehet inni egy -egy pohárral.

2008. jan. 31. 13:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon megkívánod, akkor néha 1-2 pohárral megihatsz. A lightban aszpartam van, ami nem jó a babának. A cola pedig elvonja a calciumot.(Milió éve az általánosba volt egy kísérlet: tegyél colába egy csirkecsontot, kb 1 hét múlva vedd ki belőle.Olyan lesz, mint a kutyáknak való hajlítható műanyag csont, tehát kivonja belőle a kalciumot és azért lesz puha és könnyen hajlítható).
2008. jan. 31. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!