Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan kell "felfogadni" egy...

Hogyan kell "felfogadni" egy orvost? Lehet, hogy nevetséges a kérdés, de nem tudom, hogyan fogalmazzam meg.

Figyelt kérdés

A probléma az, hogy nem igazán tudom, hogyan kérjem meg rá az orvost, hogy ő vezesse le a szülést, őhozzá járhassak végig a terhességem alatt stb.

És ami számomra a legkellemetlenebb téma: hogyan kérdezzek rá, hogy mennyit kér? (Persze csak ha nem mondja magától.)

Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de számomra ez probléma :)

(Eddig nem ehez az orvoshoz jártam.)

11 hkm

2011. febr. 15. 09:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*a ti válaszaitokat IS*
2011. febr. 15. 13:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Én megkérdeztem tőle, hogy végig követné-e a terhességemet, és számíthatok-e rá a szülésnél.
2011. febr. 15. 14:12
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sodródtam az eseményekkel, így elég spontán volt minden. Nekem is csak így megy, megtervezve minden ilyen kérdés nagyon ciki nálam. Szerintem majd neked is adja a helyzet! :-)

A beágyazódástól görcsölt a hasam. Nagyon fájt egyik vasárnap este, akkor már napok óta nem is aludtam, és bementünk a kórházba ügyeletre. Ott volt egy doktornő, aki nagyon szimpatikus volt. Mivel még nem látta a terhességet, másnapra visszahívott vérvételre aztán két hét múlva ellenőrzésre. Így nem szakrendelőbe, hanem a kórházba jártam. Elég furcsa volt, nem is értettem, milyen jogviszonyban járok oda, még TAJ kártyát sem kellett elővennem. Na akkor rákérdeztem, hogy akkor ez most terhesgondozás? Járhatok én ide is?

Erre korrekt, egyenes módon megmondta, hogy ha őt szeretném, akkor jöhetek a kórházba hozzá havi fixért, ha nem, akkor a kerület sztk-ja. Őt választottam :-) Később rákérdeztem egyik gondozás végén, hogy mennyiért vállal el egy szülést. Akkor tól-ig választ kaptam, de egyelőre nem kértem fel. Mondtam neki, hogy a vége felé meglátjuk, hogy állunk anyagilag, mert másra is nagyon kell a pénz mostanában. Teljesen megértő volt.

2011. febr. 15. 14:54
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kedves utolsó, igazad volt (most olvastam, amit írtál), valóban sodródtam az eseményekkel, és minden jött magától. Havi fixet kér, mint ahogy azt már más hozzászóló is írta, szerencsére még megfizethető az összeg. Szülés levezetéséért pedig 30.000-t.

Amúgy nagyon szimpatikus, kissé idősödő férfi, nagyon kedves volt, remélem, hogy ez a szimpátia a továbbiakban is megmarad majd.

Válaszaitokat pedig még egyszer köszönöm!

2011. febr. 15. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!